måndag 13 juli 2009

Sommarstiltje utan bredband

En vecka utan breband. en vecka på västkusten. Mobiltelefonen enda kontakten med omvärlden. Men vad gör det?

Fotbollssuget börjar så sakteligen smyga sig på nu. Men ännu är det sommarstiltje i Arsenalland. Bråk i styrelksen och maktkamp mellan Kroenke och Usmanov om ägarbalansen. Och tankarna om hur klubben ska skötas ekonomiskt. Nyemission säger oligarken. Fler aktier ger nytt kapital.

Nej säger styrelsen och Kroenke köper samtidigt in sig på nya befintliga aktier. Denna cirkus kräver en analys som jag inte hinner skriva redigt. Visst, klubben behöver mer kapital:

Bostadsrätterna i Highbury har kostat betydligt mer än vad det smakat i den finansiella krisen. Men något säger mig att Usmanovs idéer om nyemission inte är en vän tanke om att bredda ägandet - även om det skulle ge klubben pengar.

* * *
Robin van Persie skrev så slutligen på sitt nya kontrakt, och det hävdas att det var en eftertraktad man som kunde gått till många andra stora klubbar för stora pengar. Nu blir det fortsatt jobb för de rödvita.

* * *
Idag är brassen Melo hos Juventus för att genomgå medicinsk undersökning. Detta bevisar endast tesen att Arsenal var en förhandlingsbricka i spelet om prislappen mellan Fiorentina och Juventus. Arsenal var aldrig riktigt med i racet.

* * *
Ex-gunnern, numera icke i ärkerivalen Spurs platsande, David Bentley, satt på restaurant med gravid hustru härromkvällen. In kommer någon och misshandlar honom. Det finns uppenbarligen fortfarande "fina killar" i norra London. Inte endast i de södra delarna bland Millwalls anhang och Chelseas "headhunters". Bedrövligt.

* * *
Årets värvning hittils i Premier League?
Att "überhårdsatsande" Man City lyckades lägga vantarna på Roque Santa Cruz, kanske?
Aaaargh.
Men det är en mittfältskung och hänförare som laget behöver. Inte en anfallare. Just nu.
jag har inte läst en rad om Lorik Cana på evighter. Tyst på mittfältsfronten. Så tyst.
Absolut sommarstiltje.

* * *
Almunia som Englands nya landslagsmålvakt?
Möjligheten finns nu. Men jag finner det ytterst otroligt.
Chanserna är större att Tottenham vinner Premier League.

* * *
Från västkust till Östkust.
Bara tvätta, bara packa om, bara handla.

Är detta semester?

Inga kommentarer: