måndag 22 augusti 2011

Platini straffar Wenger - Spela Nasri

Avstängd. Telefon eller inte? Kommunikation eller inte? Det beror helt på förbund. Och vem som tränar klubben...

Vissa saker är bara alltför förutsägbara. När UEFA lät meddela att man avsåg granska Arsène Wenger efter Champions League-kvalet mot Udinese förra veckan, så var det som här tidigare nedtecknats, "inte ens en lågoddsare" att ett nytt straff skulle komma!


För den som mot all förmodan inte är bekant med ärendet så blev Wenger arg när Robin van Persie utvisades i avgörande kvartsfibal borta mot Barcelona i våras. Korten haglade inför 90,000 jublande och hurrande katalaner. Wenger och Nasri fick straff.

När Europapselet så drog igång satt Wenger under förra tisdagen på läktaren hemma på Emiraten. Han instruerade sin assisten, utrustad med mobiltelefon om spelet (får man förmoda, eller beställdes pizza? taldes med agenter om "special signings?).
Alla såg det. Inget hymlande. SKY Sports vevade bilderna fram och åter i brittisk som europeisk TV och UEFA kunde ingripa.

UEFA:s president, Platini som öppet och offentligt ägnat åratal åt att kritisera sin landsman var säker nöjd med det egna förbundets disciplinära kommitté som med domslutet som också innebär att Wenger ska betala drygt 100,000 kronor i böter. Beslutet kommer att överklagas. Framgång i det fallet, någon?

* * *
Ryo Miyaichi är uttagen till returen i Udine på onsdag. Hur laget är formerat i övrigt är ännu inte offentliggjort. I skrivande stund finns fortfarande Nasri med i truppen, om han inte fått ljusblå tröja i detta nu. Att spela Samir Nasri kommer få Mancini att gå i taket. för några sekunder innan han vänder sig åt annat håll och lägger upp från miljarderna i den aldrig sinande oljekranen som nu försörjer Manchester.

Spela Nasri! Det skulle vara ett fett finger mot de som har oändliga resurser. Låt mig påminna om att minst £25 miljoner står på spel. Det är vad intäkterna för gruppspel i Champions League ger klubben. Det är mindre än vad Man City är redo att betala. Det kan alltså bli en ren ekonomisk vinst att spela Nasri - om han bidrar till att Arsenal går vidare. Har han motivationen?

* * *
Silly Season rullar på. Inget nytt lär väl inträffa innan kvällen i Italien är över. Av två skäl. Fokus på den matchen måste prioriteras fult ut. Först efter matchen vet man vilken säsong och vilken ekonomi man har att hantera.

* * *
Häng med på Twitter - det går snabbare där - härifrån.
http://twitter.com/swede_Arse

G4L!

Inga kommentarer: