söndag 15 juni 2008

EM, Daniel Parejo, och sommarens såpa?

Fotbolls-Em trummar på och jag kan inte annat än imponeras över "De Oranjes" framfart i gruppspelet. Den gångna veckan bjöd en riktigt förnedrtingsmatch mot forna stornationen Frankrike. Van Persie har sett pigg ut, 2 mål hittills, och självklart *gäsp* följer rykten om flytt och klubbyte. Tror jag inte på för en mikrosekund. Sverige tjongade först boll mot Grekland och vann, och en enig presskår visste genast att Zlatan skulle bära landet till EM-guld. Sedan spelade på gräs mot Spanien och förlorade på stopptid. Surt med rättvist. Zlatan gjorde mål igen - för ingen i truppen tycks kunna göra det. Så räkna inte med att Ryssland blir någon friplåt till avancemang. Intressant spel de har ryssarna, snabba kantspel och kvicka instick, påminner stundtals om Arsenals.

Ramsey har skrivit på, och jag är inte man att bedömma hans kvaliteter. Ännu en lovande yngling. Och en britt. Litet lattjo att få blåsa Sir Alex framför den rödsprängda nosen.

Adebayor?
Vad pågår?
Än ska hna hit - än ska han dit, och än slank han ned i diket?
Byt agent - är ett mans kulle kunna ge. Men Adde vill ha mera cash.
Sommarens såpa är här.

Varthän Hleb åker vet i gudarna. Barcelona uppges nu vara trötta på att vänta in vitryssen som även lär uppvaktas av Bayern München. Han finns inte med i truppen i mitt huvud i höst, oavsett om Cesc Fabregas vädjar i media om att han bör stanna.

Spanks media påstår att Wenger är på jakt efter Real Madrids 19-årige mittfältare Daniel Parejo. Prislapp 15 miljoner Euro. Uppenbarligen ger inte ett pågående EM tillräckligt med faktisk dramatik att bygga texter kring, så fantasiverkstaden får ta vid.

Eminenta bloggen "Young Guns" skriver att Samir Nasri redan är klar för Arsenal då han innan EM skrivit ett "pre-contract". Författarna där brukar ha mycket god koll, och ryktet får anses trovärdigt. Dessutom har Nasri-historien ältats ett tag nu.

En slant på kontot, dryga 1 miljon pund, lär falla in om Birmingham säljer Fabrice Muamba, den före detta unge Arsenalspelaren. Nedflyttade Birmingham behöver pengar, och Bolton vill ha Muamba. Det fina i kråksången är att Arsenal vid övergången såg till att säkra en summa för eventuell vidareförsäljning av Muamba.

I övrigt återstår just nu en helt annan fotbollstanke:
På onsdag vill jag se Sebban Larsson från start.
Men det kommer inte att ske.
Inte i Lagerbäck-land.

Inga kommentarer: