tisdag 13 november 2007

Tresor Mputu på besök

Missade matchen igår. Men anrika Reading har aldrig slagit Arsenal, så jag var inte sjuk av oro där jag satt. Satt fast. Sådär 11 000 meter någonstans över alperna på ett flygplan som var irriterande försenat. Landad, utcheckad och efter dryga trettio mil av snöglopp på E4:an så visade Text-Tv:n siffrorna 1-3 väl åter i hemmets trygga hägn. Radiosporten behagade inte ge något litet resultat från matchen, de hade fullt upp att sända fotbollsgala och tala om Zlatan. Däremot fick jag mig litet allsvenska hockeyresultat till livs bakom ratten. När man inte talade om Zlatan. Eller Therese Sjögran.

Premier League tycks endast vara intressant om det finns en svensk i laget. Eller på tränarbänken.

Nu ska Sverige ta sig till EM. Det lär rapporteras bibeltexter av analyser inför EM-kvalet i Spanien. Du lär få läsa om varje liten nysning som sker runt Lagerbäcks gossar.
Spännande?
Nej.
Kul om Sverige tar sig till EM?
Ja.
Men för mig engagerar Arsenals fram- eller motgångar mera. Det lär så bli litet av varan Engelsk klubbfotboll kommande vecka. Men det ska förhoppningsvis bli litet ordning på denna sajt igen trots allt.

Allt som skrivits om gårdagskvällens möte om Reading har du redan läst någon annanstans. Eller sett själv. Nyheten för dagen är att Arsenal får besök. Av 21-årige Tresor Mputu från Kongo. Tio dagar får han på sig i London för att visa vad han går för. På YouTube blir alla stjärnor. Så vad säger det?
Här dock ett, av otaliga, klipp på Mputu:
http://www.youtube.com/watch?v=cJieGKM2tpE


I övrigt har Wenger låtit berätta att han kanske kommer att köpa EN ny spelare under vinterns transferfönster. Han väljer att inte berätta om vad han tänker sig. Kan man gissa
på målvakt?

Inga kommentarer: