söndag 4 november 2007

Spöket fick nobben


Det blev en förväntad matchbild, och det blev en riktig rysare. 0-1 via Gallas hand avslutades med skott från omöjlig vinkel av samme Gallas så att van der Saar fick flytta IN i målburen.
2-2 på stopptid.

Det kändes nästan som en seger. När Almunia var på utflykt (vad är det med den mannen och just Manchester United?) och Walcott sov istället för att markera Evra, så kändes det plötsligt som att luften gick ur Arsenal. Det gav riktigt onda vibbar. Skulle ett gammalt spöke få nytt liv? Allhelgonahelg och allt. Nu blev det inte så. Tack för det. Vid denna "sena timme", snart ett dygn efter matchens avslut, så har sannolikt de flesta läst alla tänkbara analyser och referat efter matchen som kom att hålla Arsenal kvar i toppen, och som nu innebär att laget genomfört tjugofem matcher utan förlust!


Vändningen via kvitteringen kan vara avgörande för hela spelåret vill jag hävda. Spöket fick inte vakna. En grym moral som måste vara den mest stärkande av mediciner. Inte helt oväntat så gnäller Sir Alex. Han hävdar, på allvar, att domaren dömde till Arsenals favör. Surkart!
Och i spelet bakom den enskilda matchen så kan Wenger vara nöjd. 34 möten har han nu coachat Arsenal mot Fergusons Manchester United. 14 segrar för Arsenal, 12 för Ferguson. 7 matcher har slutat med kryss. Jag förstår att Fergusons näsa lös rödare än vanligt av ilska igår. Det blev fest som vid en seger igår.
Trött idag.
Resa. Packa.
För övrigt vill jag se mer av Diarra framöver.

Inga kommentarer: