söndag 30 januari 2011

Slutspurt januari 2011

Från "kylskåpet" till FA-Cupen? Kanske gör Almunia comeback i Arsenal samma vecka som Wenger deklarerat att Szczesny är klubben no1. Hur det än förhåller sig med saken så lämnade inte spanjoren ovan några bestående avtryck när januari ska summeras. Hittills...

När Arsenal under söndagen ställs mot Yorkshirelaget Huddersfield ik FA-Cupen är det januari månads sista match. Den nionde. November bjöd på åtta matcher. Det har varit en intensiv månad där Arsenal tagit sig vidare till final i Ligacupen, och sett till att vara kvar i FA-Cupen efter omspel.
Om denna tuffa månad slutar i dur eller moll återstår att se ned detta skriv
s.

Förutom en makalöst sömnig insats borta mot Ipswich, som gav ett omspel, så får ändå januari 2011 summeras i positiva ordalag. Att Arsenal, trots total speldominans, inte mäktade få hål på köplaget Manchester City på egen hemmaplan var kanske två viktiga poäng förlorade när ligan ska summeras.

Trevliga utropstecken har varit samarbetet Djourou-Koscienly, Sagnas och Songs framfart, och Robin van Persies formkurva.

Onsdagsmötet mot Ipswich kändes länge som en högst osäker historia, sedan rann proppen ur och tre mål kom på dryga kvarten efter 60 minuters spel. Kanske gjorde Bendtner sin bästa match för året - men i rättvisans namn ska motsåndet vägas in.

Jag hade hoppats på en ren Londoncupfinal på nationalarenan Wembley. Men när West Ham föll på förlängd tid mot Birmingham så blev förutsättningarna andra. Hade man haft is i magen hade man kunnat beställa ligacupresor till finalen från de flesta större arrangörer för 3 700 - 4 000 kronor. Boende och biljett. Med Arsenal i final så höjdes priserna till 7 000 kronor.
Arsenal säljer med sin breda supporterbas i riket. Och det gäller att ta betalt när man anser sig kunna.

* * *

På måndag stänger transferfönstret och det skulle förvåna om det blir något köp. Sannolikt har du läst alla rykten och spekulationer till förbannelse. Här skrivs inte för skrivandets skull, och att ögna rubriker via diverse RRS-feeds räcker gott.

Konstateras att utlånet av Carlos Vela till West Brom, som nu fått Bolton att gå i taket, sannolikt blir den största händelsen ur ett Arsenalperspektiv under detta transferfönster. Här lär mexikanen få spela Premier League på allvar. Det är inte bara en nyttighet med speltid, det är också litet av "upp till bevis" om Vela fixar det vill jag hävda är världens tuffaste liga.

Om det blir någon affär med Southampton och unge talangen Oxlade-Chamberlain är möjligtvis anledningen att hålla ögonen öppna inför. Men när större aktörer och konkurrenter går in och trissar pris och vilkor så lär inte en klubb som Arsenal haka på. Ordförande Peter Hill Wood har ånyo i veckan deklarerat klubbens närmast extrema hållning till alla utgifter.

* * *
Återkomst för Almunia idag mot laget som spelar två divisioner nedanför?
Från kylskåpet till FA-Cupen.
Ogrundliga äro Wengers tankar.


Gunners For The Win!







Inga kommentarer: