onsdag 19 januari 2011

Målfest på Elland Road

Arsenal vidare i FA_Cupen efter stark insats borta på Elland Road. Onsdagskvällen gav besked om att det inte alltid behöver gå illa när Londons stolthet åker norröver.

Startelvan förvånade något, med Bendtner från start, även om Wenger aviserat att det åter var dags för rotation. Men bänken var tung och Sagna var åter. Och så var trollkarlen Nasri på planen från start. Och trollade gjorde han efter bara fem minuter då han på patenterat kattlikt sätt smög sig förbi försvaret efter en rysk servering och slog bollen bakom Kasper Schmeichel.

Det ser så löjligt lätt ut och det var fotbollsgodis av bästa kvalitet. Därmed hade matchen fått den start jag själv önskat: ett snabbt ledningsmål. Det var bud på flera, från Chamakhs huvud, och om timingen varit precis - från Arsjavin som Bendtner. Istället blev det Sagna som äntligen var åter (tre matchers avstängning har känts...långt) som dundrade in en riktig kanon från höger. Men han tilläts få tiden att stå och ladda.

Det kändes stabilt. Arsenal förde spelet, ledde matchen. Men om Sagnas skott var tungt så kom Leeds reducering till 1-2 som en praktmissil. Bradley Johnsson sköt för drottning och fosterland från 25 meter och rätt in i högerkrysset. Att nätet höll blev kvällens gåta.

För en stund fick Leeds ny energi och Arsenal såg litet skärrade ut. Men det blev ny smakstart efter litet pausvila. Leeds hade inte energin eller verktygen. När Arsenal sedan bytte ut Arsjavin (som gjorde en hyfsad match, men bör genomgå terapi kring de egna avsluten) och en allt blekare Chamakh - mot Fabregas och van Persie - då blev det ny energi.

En stor gåta att Bendtner var kvar på planen - men svaret kom när han serverade en krossboll till van Persie som med nick dödade matchen. 1-3.

Totalt 4-2 till Arsenal som är vidare i cupen och har Huddersfield att tampas medi FA-Cupens fjärde omgång.

Kvällens attityd som spel är ett måste i nästa retur och cupspel. För inte ska väl Arsenal droppa chanserna i Carling Cup?

Gunners For The Win!

Inga kommentarer: