måndag 24 mars 2008

Raset...

Drogba: 2
Arsenal: 1


Så var Arsenal nere på tredje plats. Och nu återstår att se om laget som inte tagit en ligavinst på fem (5) raka matcher mäktar att ta fjärdeplatsen när säsongen är slut. Hade tipat just 4:a, men en strålande höst invaggade mig i falska förhoppningar om titel och seger. Så fel det blev.
Spelet i CL mot AC Milan var ett undantag som får bekräfta undantaget i en svajig trend.

Att Liverpool skulle orka ta poäng under söndagen på Old Trafford var ungefär lika sannolikt som att få en hälleflundra på kroken vid badkarsfiske. Att Arsenal skulle kunna snuvva CSKA London på någon poäng på Stamford Bridge kändes något mer sannolikt. Men tji. Spöket Drogba fick åter segra, och Arsenal är på glid. Rejäl utförsglid.

Att Wenger satt en formsvag Kolo Touré som mittbackslåsvar en mindre gåta. Kanske pallade inte Senderos att söka revanschera sig mot Drogba. Kolo gjorde dock inget vidare jobb han heller.

Kan inte enbart skylla backlinjen. Det hände litet framåt. Adebayor, var han på planen?
Styrkan satt tydligen i håret, som hos viss biblisk figur. Med ny frisyr har det inte blivit mycket framåt för Adde. Talande att ytterbacken Sagna var lagets målgörare, tillika bäste spelare. Och så självklart en skada. Och hela laget imploderade som en sufflé.

Almunia i övrigt lysande i mål.

Hamnade på en fotbollspub igår där de röda djävlarnas supportrar firade hejdlöst. Drogba var deras kung och jag mådde fysiskt illa.

Titlar är inte allt. Långtifrån. Men nu börjar åren ticka sedan Wenger tog hem någon pokal med sitt lag. Det ger funderingar som maler i huvudet. Funderingar som förstör en semester på sydligare breddgrader.

Suck it:
1 Man United - 31 23 4 4 64-15 73

2 CSKA London - 31 20 8 3 55-23 68
3 Arsenal - 31 19 10 2 59-24 67
4 Liverpool- 31 16 11 4 55-24 59

Inga kommentarer: