onsdag 17 februari 2010

Fabianski och Martin Hansson

Två personer i huvudrollen i Lissabon. Reservkeeper Fabianski och svenske domaren Martin "Irland-Frankrike" Hansson. Snabbt mål efter elva minuter från hemmalaget sedan Clichy blivit fullständigt uppsnurrad och Fabianski tippat in bollen i eget mål på skottet som följde av Valera . En riktigt fet som präktig tavla.

Kvittering efter sju minuter på Arsenalhörna. Och det av Sol Campbell. På nick. Här var matchen öppen och offensiv från båda håll, men Fabregas fick vara fritt vilt för den svenska domartrion. Oj vilken legitim trampmatta spanjoren fick vara.

Andra halvlek fortsatte i rask takt, dock inte mindre ful som hård. När Rosicky så revs ned av Portoförsaret i straffområdet så blundade Hansson.

Spelvändning och fullkomlig påföljande mental kollaps när Campbell puttar bollen bakåt som Fabianski lyfter upp. Med nerverna kvar i London (eller kvar i Polen?) så lämnar Fabianski dessutom snabbt bollen åter till Hansson.
Indirekt frispark till Porto, Hansson släpper bollen mitt framför en hemåtbackande (!) Fabianski.


Bollen är fri att slå, och snabbt hamnar den i mål medan Arsenalspelarna går och funderar på vad som pågår.

Ridå!

Arsenal startar så en välkänd excess i ineffektivitet. Avslut som hörnor blir utan skärpa. Diaby och Bendtner orkar/vågar/vill inte ta avsluten i form av skott. Det blir ökänd pet-fotboll och långa inväntningar på bättre tider. Resultatet blev chanser som rann iväg likt vårfloder.
2-1 och hemmavinst blir resultatet som känns ytterst märkligt.

Att Arsenal darrade bakåt efter Fabianskis orutinerade agerande är inte underligt alls. Att Arsenal hemfaller åt att överarbeta situationer under press är tyvärr en välkänd syn. Att just svenska domare - återigen - hamnar i märkliga domslut när Arsenal spelar i Champions League är mestr bara sorgligt. En ignorerad straffsituation blev istället till ett märkligt, elller taffligt, segermål några sekunder senare.

Ett mål på bortaplan att ta med sig hem.
Om det är någon tröst inför returen?
Jag tror tyvärr inte att det kommer att räcka detta år.

Inga kommentarer: