Abstinensen stillades något med starten av Emirates Cup.
Snart startar säsongen på riktigt, och vi lägger träningsmatcher och försäsong bakom oss. Men nu får man hålla till godo med det som bjuds. Försäsongsmatch på hemmaplan inför 55 000 åskådare mot Paris St Germaine.

Almunia (nyblonderad...)
Sagna-Kolo-Senderos-Clichy
Flamini-Denilson-Cesc-Diaby
Bendtner-Van Persie

Tjugofem minuter tog det till Arsenals första målchans i en halvlek som PSG ägde.
Inte helt rättvist tog Arsenal ledningen via Flamini (!) i 45:e minuten, innan halvtidsvilan.

Almunia gjorde några snygga räddningar, och såg tillsammans med Arsenalsupportrarnas evige hackkyckling, Senderos, till att hålla PSG:s Peguy Luyindula och Pierre-Alain Frau borta från målgestikulerande.

Andra halvlek blev en betydligt rivigare tillställning. Wenger bytte ut Cesc, Van Persie, Sagna och Flamini. In kom Eboué (som ytter) Gallas, Hleb och Traoré.
Matchbilden förändrades. Kortare tillslag, passning via gräs ala Arsenal och snabba kantlöpningar. Bendtner lyckades slå in 2-0 på hörna. Han lyckades även bränna såväl friläge som en riktigt uselt slagen straff sedan Hleb blivit fälld. Helt klart saknade dansken den kyla som en riktig "måltjyv" besitter. I alla fall i denna match.

Tio minuter från slutet lyckades så Luyindula reducera efter ett misstag som får tillskrivas Gallas.