lördag 18 september 2010

Phil Dowd - vilken clown!

Rubriken får illustrera vad många Arsnalsupportrar sannolikt kände under och efter lördagens femte PL-möte, borta mot Sunderland. Song spelade inte vackert, stundtals vårdslöst på ett sätt som Wenger gärna är första man att påtala om andra lags spelare.

Veckan bjöd Champions League-spel och storvinst med tennissiffror. Arsenal åkte sedan till svårspelade Stadium of Light för att ställa om. En tuff uppgift väntade, och ändå var det nästan förvånande att se att Sunderland dominerade bollinnehavet så påtagligt.

Fabregas mål lär redan kandidera till säsongens mest osannolika. Uppenbarligen tog det några mikrosekunder innan han själv förstod att den flacka volleybollen som sakta seglade genom luften drog in i nätmaskorna bakom Simon Mignolet. 0-1.

Sedan försvann Fabregas från matchen. Vristskadad.
In med Rosicky.

Arsenal sattes inte under någon större press trots att bolltempot var högre hos det mer fysiskt spelande Sunderland. Koscielny och Squillaci agerade glädjande stabilt som mittlås, och "Kos" slog som nickade undan bollar på bästa Tony Adams-manér.

I mitten av andra halvlek plockade Dowd med kortleken igen och Song fick lämna planen. Gult kort nummer två, inte något gult kort. Men kanske hade det kommit förr eller senare ändå. Tillhör saker vi aldrig får veta. Denilson gjorde sedan en mer än fullgod insats på mittfältet i Songs frånvaro.

Halvtimmen kvar att spela och tio man på en erkänt tuff bortaplan.
Varning för uppförsbacke.
När Arsenal fick sig sen straffspark tilldömd med knappa kvarten kvar att spela var det just inbytte Rosicky som stegade fram med chans att stänga igen matchen.
Bollen slogs hårt, och högt, träffade inte ens virket. 0-1.

När skulle kvitteringen komma, tänkte man nervöst, vis av de tre senaste säsongerna, och för evigt påmind av vårens skräckmöte mot Wigan.

Så kom den. På stopptid plus. Av Darren Bent. Clichy fumlade med en rensning när Sunderland pressade. Klockan hade tickat förbi 94 minuter och borde varit slut. Men det struntade linjedomare som huvuddomare i.

Ett snöpligt slut, som fick Wenger att rasa. Många att sjunka ihop.
Efter fem matcher är två kryss inkasserade och skadelistan växer till sig.
Det enda som istället krympte, var tabelkgapet till Manchester United, och till det under säsongsinledningen så oerhört formstarka Chelsea.

* * *
Nytt Cupspel i veckan. Mot Tottenham.
Ungdomar mot män.
Vilka är hungrigast på seger och cup-avancemang?

Inga kommentarer: