onsdag 28 september 2011

Första segern i CL:s gruppspel

Kortrapport och snabba intryck;
Arsenal bärgade tre oerhört viktiga poäng när Olympiakos kom på besök i Champions Leagues andra gruppspelsomgång. 2-1

Målskyttarna båda nyförvärv. Debutanten i Europaspel, Oxlade-Chamberlain tunlade in 1-0 mellan Mellbergs ben efter åtta minuter. André Santos utökade till 2-0 tolv minuter senare. Chamakh hade läge att göra 3-0 kort därefter men marockanens spel präglas tyvärr av en avgörande feltajming.

Istället blev det reducerat efter hörna där markeringsspelet i Arsenal lämnade mer att önska. Det blev en orolig period fram till halvtid för Arsenal. Olympiakos hade flest målchanser men Arsenal ledningen.

Andra halvlek böljade åt båda håll. Arsenal något slarviga och omständliga på mittfält som i överarbetade avslut där Arsjavin envisades med att hålla i bollen hellre än att skjuta. Chamakh slet på, men utan utdelning.

I backlinjen klev Song, som fått uppgift som mittback för dagen fram, och gjorde en oerhört stabil insats på sin position tillsammans med Per Mertesacker.

Olympiakos fick bollen i virket och var ruggigt nära 2-2. Det gav laget energi och ett nervöst avslut. Kanske var det till Arsenals fördel att ha fler matcher i kroppen än de grekiska kontrahenterna. Gunners kunde hålla undan och Olympiakos anfallsvågor mattades av.

Glad var sannolilkt även Wenger som utöver seger nu får lämna UEFA:s förvisning från läktarplats.

Sagna, Song, Arteta och unge Chamberlain är spelarna som utmärkte sig för kvällen.

Viktiga poäng då Marseille spelade ut Borrusia Dortmund med 3-0.

Och efter Manchester Uniteds 3-3, Manchester Citys 2-0 förlust mot Bayern München och Chelseas kryss i Spanien, så blev Arsenal, krislaget, det enda från Premier League att ta full pott i CL:s andra omgång.