söndag 4 september 2011

Tungt utan Wilshere

En vecka har gått sedan "massakern på Old Trafford.
En förlust som alltid kommer att svida, inte minst för att den blev ett stycke fotbollshistoria man gärna sett oskriven.

Samtidigt en vecka där oerhört mycket inträffat i samband med transferfönstrets stängning.

Alla hade hoppats på, ja "krävt" nya spelare, efter debaclet i Manchester. Namn cirkulerade liksom summor och belopp Arsenal hade att handla för. Nu blev det en tämligen moderat summa utifrån vad klubben fått in på Clichy, Nasri och ett alldeles för generöst försäljningspris på Cesc Fabregas. Lägg därtill diverse utlån med tillhörande lönekostnader som klubben sparar, så fanns kapital att tillgå.
(Man undrar ju fortfarande var pengar från Adebayor och Kolo Touré använts till? Avbetalningar av lån? Löpande löner?)

Nåväl, fem nya namn in, och sannolikt utgifter på runt £35 miljoner, exklusive lönepengar, dolda klausuler och agenters avgifter.

Under en halv vecka har diskuterats med flit och glöd om rätt spelare kommit till klubben eller om andra val borde gjorts.

Facit lär vi alla få under hösten. Ett hektiskt spelschema väntar med start på lördag 10/9 mot nykomlingen Swansea i ligan. Sedan följer spel i Champions League och Carling Cup.

Under internationellt spel har vi sett Parks finesser för sitt Sydkorea mot Libanon. Vi har därtill sett (eller läst) om Robin van Persies fyramålsfrossa när Holland pulveriserade lilla San Marino med elva mål mot noll. Ramsey har nätat för Wales och Gervinho för Elfenbenskusten.
Goda besked om målskörd. Än bättre, inga tunga skadebesked från landskamperna har rapporterats. Ännu. Det ska som bekant spelas mer i veckan.

Det riktigt tunga beskedet vad gäller skador är istället att Jack Wilshere som påbörjade "lättare träning" under torsdagen sannolikt blir borta till följd av sin vristskada i minst tre månader. Det är ett tungt slag för lager och fansen, men inte minst för unge Wilshere själv som förväntades ta ytterligare kliv i ansvar som spel denna säsong. Ett trist avbrott. I fjol var det Vermaelen, året innan Ramsey, vi kan addera Diaby och Rosicky till listan av spelare som missat stora delar av säsonger senaste fem åren.

Hälsa är väl just det främsta man önskar lagets spelare nu.

Men många önskar annat. Knappt har transferfönstret stängt innan det haglar såväl synpunkter som rapporter om vilka spelare Arsenal ska köpa i januari. Då "ska" Hazard landas liksom Cahill. Jag tror inget kommer ske i dessa fall. Cahill lär byta klubb när Bolton förstår att litet pengar är bättre än inga pengar. Jag är dock osäker på om Arsenal är adressen. Lär bero på rådande ligaläge som prestationer i cupspel.

Annars kan alltid Manchester City handla - just bara för att de kan.

Hörs vi inte här så kanske vi råkas på Twitter. Go'söndag!
http://twitter.com/swede_Arse

Inga kommentarer: