lördag 9 januari 2010

Vermaelen, fotboll och poltik

Ingen Carlton Cole. Fel hade jag. Wenger är tämligenfrispråkig om värvningar som inte blir av. Namn efter annat skrivs av. Däremot drar Le Boss på svaret om en come-back för Sol Campbell.
Om så skulle ske, en något märkligt återomst.

Dels för att Wenger alltid tidigare levt efter filosfin om att spelare "går vidare". Några återkomster har det inte blivit i övrigt. Men den stora frågan är vad Campbell ska göra? Senderos (som är skadad?) får eller kan inte spela. Han fick i alla fall inte under de delar av hösten som han var frisk.

Kan man tänka sig att Campbell får kliva in bredvid Gallas som mittlås och att Vermaelen kan få ta steget upp på innermittfältet som back-up under Songs frånvaro?
Varför inte?
Är övertygad om att det skulle passa Vermaelen som lagets spel riktigt bra.

En tanke.

* * *
Helt andra tabkar snurrar kring "fotboll och politik". Eller kanske snarare om fotboll och terrorism. Vilken fatal som grym start African Nations Cup. Togos landslagsbuss beskjuten av Angolsk gerilla. Med död chauför och skadade spelare som följd. Adebayor klarade sig i detta vidriga drama. Det här blev ingen rolig start för den stora kontinenten som har ett värdland i sommarens stora Fotbolls-VM.

Röster höjs om att msäterskapen för stunden ska blåsas av. De stora klubbarna vill ta hem sina stjärnor (cyniskt nog, från en kontinent där innvånare tyvärr dör av krig och farsoter dagligen)

Men spelen ska avgöras har aviserats från högsta ort. Jag hoppas innerligen på att alla slipper fler tragedier runt fotbollen.


* * *
Visst tjafs har följt efter den inställda matchen mot Bolton i onsdagskväll. Alltifrån att Arsenal "tjänade" på att flytta matchen för att få fler spelare friska till att Arsenal kommer att förlora stort på beslutet. Detta då de nu sannolikt kommer att få spela fyra matcher under kort tid i slutet av januari. Något som kan avgöra året för Arsenal, enligt vissa.

Hurusom har så åtminstone Arsenal lovat kompensera tillresta Boltonsupporters. Undrar vad som sker med tillresta Arsenalsupporters - utanför London.

* * *
Dagens väderlek i England ska förhoppningsbis inte sätta stopp för matchen mot Everton. Det lär inte bli samma utskåpning som när lagen möttes i Liverpool tidigt på säsongen. Det kam bli små siffror idag. Men oerhört viktigt att Arsenal ser till att hålla i taktpinnen. Att Wenger är på sitt tjurigaste humör. Vinnarskallar avgör denna kalla årstid.

Inga kommentarer: