onsdag 18 juni 2008

EM och dumheter

Sådär. Då var - som förutspått - Sverige borta från EM. Den ryska vinsten var en vinst för fotbollen. Ett blekt Sverige, dessutom fegt till förutsägbarhetens gräns vad gäller coachning, har inte i en kvartsfinal att skaffa. Rysslands offensiva anfallsfotboll med snabba tillslag, kvicka löpningar och spänstiga rörlighet charmade. Andrej Arsjavin imponerade. Kvick och farlig. Honom ser jag gärna mer av...

Nu lär svensk medias SJUKA nationella mediahausse (med evigt pladdrande "mys-TV4" i spetsen) tystas något. Men det är ju nu det roliga börjar. Den egna drömfinalen stavas (självklart) Holland-Spanien. Tyvärr så blir det väl Italien som står där med bucklan. Italien, ett landslag som jag uppskattar lika mycket som...eh...Spurs!

De stackars skribenter och sommarvikarier som inte fick följa med Aftonbladet till Österrike och Schweiz sitter hemma och läser av vederstyggliga pisssajter som "TribalFootball" och "CaughtOffside" och kallar det för journalistik (!)
Till och med en av blaskans mer rutinerade skribenter "vet" idag att berätta att Arsenals tid är över. Att Emiraten kostat för mycket, att spelare flyr, och att Wenger inte har råd att värva något. Har vi hört den visan förr? Senast i fjol så här års?

"Well, you ain't seen nothing yet", som B.T.O skanderade till feta riff när det begav sig.
Adebayor till Barca, Robin van Persie till Inter. Det är så mycket surr. Litet verkstad. Ännu.
Nu råder endast dumheter.

Lars Lagerbäck och Raymond Domenech. Två personer som verkligen behöver nya klubbar. Eller ingen alls.

Vad ger för övrigt lägst odds?
Sverige missar VM i Sydafrika
Arsenal gör en fiaskosäong pga ickevärvningar?
Klura på den.

Inga kommentarer: