lördag 21 juni 2008

"Adebayor es del Barça por 27 millones"

Midsommarbuketterma börjar redan sloka. Blommor står bäst jord, inte i vatten. Alla väsen har sitt element. Vad är Emmanuel Sheyi Adebayors rätta element?
Togo?
England?
I Arsenals nya matchställ 08/09?
Eller i Spanien?

Spanska Marca vet att berätta att Barcelona redan gjort affär om Adebayor. För 27 miljoner Euro, närmare en kvarts miljard svenska kronor, så ska Adebayor till Camp Nou. Varför inte?
Det är en fet summa. Nästan gigantisk. Vassa ersättare bör gå att hitta minst två stycken av för den summan. Och: alla har sitt pris. Frågan är bara när, var och hur. Kanske är detta en deal som inte "går" att motstå. Att jag inte avfärdar ryktet som ännu en "silly-ploj" beror på att Marca, av alla tidningar, verkligen fiskat fram stories med bäring. Stories som visat sig vara sanna. Henrys flytt i fjol som ett bälkänt exempel för alla Gooners. Marca synes ha direktinfo till/från den Katalanska storklubben.

Enligt Marca kommer affären att offentliggöras först efter att Wenger hittat ersättare. Kom inte och påstå att sommartider inte är spännande...

Mycket fokus på de som lämnar - eller - de som förväntas komma.
(Nasri offentliggörs snart officiellt)
Sedan finns de som sliter med den äran, och som väljer att stanan och förlänga. Clichy är en sådan. En personlig favorit som skrivit på ett nytt långtidskontrakt med Arsenal. Det tackar vi för!

Midsommaraftonens kväll bjöd på högklassig dramatik i Fotbolls-EM. Osannolik matchavslutning mellan Kroatien och Turkiet. Luka Modric visade sig vara en god straffbrännare. Han passar säkert gott i Spurs...

Vem passar säkert gott i Arsenal - efter Adebayor?

Inga kommentarer: