måndag 23 juni 2008

Wenger på spaning när Cesc avgjorde

Wenger på plats i Wien när det var dags för den sista kvartsfinalen i Fotbolls-EM. En koncentrerad Le Boss har sällskap av fransk fotbolls forne megagigant och fixstjärna Zidane. Det blev, inte särdeles oväntat, EM-slutspelets absolut sömnigaste tillställning när Spanien och Italien möttes. 120 målfria minuter fick sära lagen med straffdramatik. Åttioåtta år av "förbannelse" bröts med spansk straffvinst. Matchhjältar, en omutlig Iker Casillas i mål, och en iskall 21-årig mittfältare vid namn Francesc Fabregas som slog in vad som kom att bli den sista och avgörande straffen bakom Buffon. Respass "Gli Azzuri" och jag tackar för att regerande tråk-världsmästarna skickats hem så att det nu kan bli två riktigt spännande semifinaler.

Vad spanade Wenger, som tidigare varit expertkommentator för fransk radio, efter?
Fartfylld offensiv fotboll?
Knappast.
Mallorcas målkung Daniel González Güiza som aldrig kom in i matchen efter bytet med Torres, och som dessutom sumpade sin straff?

Adebayor ska inte alls lämna Arsenal uppges Wenger ha sagt.
Det verkar oklokt att hålla fast vid en spelare som är missnöjd med sin lön och som man kan sälja för en kvarts miljard.

Alla vill ha ryska mirakelmannen Arsjavin nu. Alla.
Varje storklubb.
Därmed får det stanna vid endast en våt dröm att någonsin få se denne kvicke lille jättte springa in i Arsenals färger. Chelsea lär köpa. Eller någon av de spanska jättarna. Om nu inte Glazers och Sir Alex shoppar loss nu när Ronaldo oundvikligen sticker till Real Madrid.
Arsenal är inte med i den sfären, inte vad gäller affärer.
Trofféskåpet också litet för skralt senare år för att locka de hetaste spelarna. Ett trist faktum.

Annars kan sommaren bli fulständigt tokig, med den ena storstjärna efter den andre som lämnar sina respektive klubbar. Bered er på flyttkarusell. En av flyttfåglarna kan komma från Blackburn Rovers och heta Roque Santa Cruz (?) [sorteras under bisarra rykten]

Amerikanske miljardären och aktieägaren Stan Kroenke får ta plats i Arsenals styrelse. Allt för att hålla Usmanov borta. Vi lär se om det förändrar Arsenals strategi och ekonomi på sikt. Vi lär också se om Nasri skriver på idag. Det surras i alla fall om saken.





Inga kommentarer: