söndag 27 december 2009

Här har varit jullov!

Här har varit tystnad och stiltje. Totalt jullov. Inte en rad om Nasri , FA och efterspel att vänta efter ligamötet mot Hull. Inte en rad om rykten om eventuella nyförvärv, om Wengers julchatt med supportrarna, om Chelseas poängtapp, om Kroenkes fortsatta aktieköp, om bråket med Barcelona, om... you name it.

Bara tomt och tyst. Inte ens årliga fiktiva klappar till olika spelare som lag.

Men nu vaknas det till. Åter vardag. Efter klappar, snöskottning, stress som vila, umgänge och plock. Matfat ut, matfat in. Kalla drycker och varma drycker.

Idag spelas en synnerligen viktig match på Emiraten. Arsenal 35 poäng mot Aston Villa 35 poäng. Ingen har glömt hur det gick i novmber i fjol när Birminghamlaget var på besök. En neslig förlust. En kostsam förlust. Hur hantera ett formstarkt Villa i år?

Ett av årets absoluta utroppstecken spelar för övrigt också i Birmingham. Hos Villas ärkerivaler Birmingham City. Sebastian Larsson är på väg att bli stor i världens tuffaste liga. Det finns sannolikt sämre skolor att fostras och slipas i än hos Arsenal.

Kan nu när succén är ett faktum inte låta bli att fundera på hur det månne gått om denne svensk fått vara kvar och mogna till i The Gunners.

Inga kommentarer: