onsdag 9 december 2009

Young Guns i Grekland

Det blev det unga gardet, The Young Guns, som får åka till Grekland för att spela sista gruppspelsmatchen mot Olympiakos i Champions League. En klapp på axeln från Wenger då äventyret i Carling Cup redan tagit slut. En otrolig chans för så unga spelare att spela lagfotboll på internationell nivå. Dessutom i en otroligt tuff bortamiljö.
Och så Tom Cruise mot Olof Mellberg. Spännande i sig.

Arsenal har råd att göra så. Avancemanget är redan färdigt. Visst kan man, som andra, fråga sig hur pass sportsligt lagvalet är för belgiska Standard Liege, som också har allt att spela för.
Men vad hade Wenger för alternativ?
Spela ett halvtrasigt lag som har idel tuffa ligamöten, med Liverpool borta på söndag, och riskera åka på än fler skador?

Låt domen komma efter kvällen. Ynglingarna (med ålderman Silvestre som lagkapten) kanske får en glad kväll i Aten?

* * *
Såg hur Micheal Owen lyckades göra hat-trick under tisdagskvällen när Manchester United bortaslog ett Wolfsburg som också hade chans på avancemang. 3-1 var knappast rättvisande siffror. Wolfsburg pressade hårt, hade inte marginalerna helt på sin sida och spelade litet väl vådligt och öppet i matchens sista del. Det straffde sig snabbt.

Läste att förlusten för det tyska mästarlaget som även går halvknackigt i Bundesliga, borde öppna för ett transferköp av Edin Džeko. (Förövrigt Wolfsfurgs målgörare för kvällen)

Tror inte det. Wolfsburg begär 25 miljoner Euro och Džeko får inte spela Champions League för något annat lag innevarande säsong. Å andra sidan värvades Arsjavin i januari. Också då portad från CL-spel för Arsenal.

Men är Arsenal/Wenger beredda att lägga den suman?
Och blir det överhuvudtaget någon värvning, även om Wenger sagt sig vara öppen för det?

Tror tyvärr det är tveksamt.

* * *
Läste också att Real Madrid ska sälja av en startelva efter att nyligen ha shoppat loss för
2,7 miljarder i svenska kronor.

Vad kan prislaapen vara för Rafael van der Vaart?
Ingen utrpräglad striker, och en spelare som tappat tempo och speltid på grund av skadebekymmer. Men ändå. Till rätt pris kan holländaren inte vara annat än en förstärkning som mittfältskraft när Song försvinner till afrikanskt cupspel, och Diaby fortsätter att skada sig, Rosicky är på rehabilitering och Walcott och Denilson spelar var tredje match.

* * *
Wenger kan tänka sig att låna ut Wilshere för mer speltid. Blandade känslor.
Mer speltid är bra. Fler skador i Arsenal och de krafter som finns behövs hemma.

* * *
Avslutningsvis. Humor!

Inga kommentarer: