torsdag 10 juni 2010

Alla besked som skulle komma innan VM...

Arsenal skulle ha truppen klar innan starten av Fotbolls VM. Det var Wengers målsättning efter att ligan slagit igen i maj. Det syntes mig vara en klok strategi. Spelares värde och pris kan öka något enormt efter några spektakulära insatser under 2-3 matcher.

Den enda fördelen med att vänta till VM är över är att man vet att man inte signat en spelare som sedan drar på sig en skada under turneringen.

Imorgon startar VM. Det blir kul. Några värvningar till Arsenal utöver tidigt kända Marouane Chamak har inte gjorts.

Kanske sitter man inlåsta på kammaren och räknar på vad man egentligen har att handla för om man väljer att sälja Cesc till Barcelona?
Då kan supportrarna sitta och vänta till förste september. I värsta fall.


Arsenal har i alla fall lagt bud. Det blev på Australiens landslagsmålvakt, 37-årige (!) Mark Schwarzer i Fulham. Det blev nobben från Londongrannen söderöver. Att höja budet verkar inte aktuellt i nuläget om man ska tro Peter Hill-Wood:

"We have made an enquiry for him and they are not prepared to sell him so we have gone away,"

Fler frågetecken, och något att skapa mer returinformation och rykten kring, således.

* * *
Länge utfryste Philippe Senderos har så lämnat Arsenal. Till just ovan nämnda Fulham. Schweizaren må inte vara världens snabbaste mittback, och han tycks lida av nervösa besvär kring just en viss Drogba...

Men killen har blivit märkligt behandlad under sina senaste två år i Arsenal. Att han inte fick lämna tidigare, utan gå som free transfer är synnerligen märkligt.


Det finns en hårdhet och en fysik som jag gillade hos Senderos. Tillhör därmed en minoritet inom någon slags "Arsenal-comunity". Det är bara att önska lycka till, och hoppas att en ny klubb på fast basis, kan ge en nytändning och ett lyft.

* * *
Joe Cole?
Klar enligt skvallret från vissa håll. Inte alls från andra. Sir Alex "Rednose" Ferguson har fått ja av sin skuldtyngda klubb att bjuda på denne engelska ikon. Trillar inte av stolen om Cole spelar med djävulen på bröstet till hösten.

* * *
Åter VM: Frankrike verkar vara ett eget getingbo. Med eller utan (snart klublöse) William Gallas som lagkaten. Hur kan en stor fotbollsnation som Frankrike behålla clownen Raymond Domenech som förbundskapten?
Detta blir hans sista mästerskap.
Jag skulle inte sätta några pengar, ens om jag fick till insatsen, på en avslutande succé för den märklige astrologen.


Favorittippade Spanien tror jag inte heller blir laget som lyfter bucklan. Om lynnige Maradona
fick ordning på de spelare han har till sitt förfogande till ett lag - så skulle slanten gå på Argentina. Men känns just på grund av den forne fotbollsstjärna, som ett osäkert kort.

Läste någon undersökning i veckan att England var Svenskens meste favoritlag i Sveriges frånvaro. Uppväxt med Engelsk ligafotboll, och sedan präglad av densamma i vuxna år, så kunde det vara logiskt att det skulle vara en egen favorit kan tyckas. Så är inte allas fallet. Ett lag fullt av Tottenham- och Manchesterspelare får inga sympatier.

Jag är inte en Marcus Birro - som alltid älskar "allt Italien". I detta falla skulle det då vara
"Allt engelskt". Nej.
Jag tittar mest för att njuta.

Och färgen framför andra blir orange!

* * *
Skjuuuut!

Inga kommentarer: