onsdag 2 juni 2010

Tankar i tomheten


Hos SwedeArse är dött. Rena öknen. Fotbollsvärlden förbereder sig inför den kommande sommarens stora evenemang i Sydafrika. Silly Season är mest silly. Namn och prislappar kommer och går, Uppgifter presenteras för att förnekas. Sådant kan andra "blogga" om.

I Arsenal-land råder returinformation. Massor av påståenden, men egentligen ren stiltje. Igår kom en nyhet som en käftsmäll: Ingen Theo Walcott i Englans landslag. Nu hamnade inte smällen på egen haka. Men sannolikt på Walcotts. Vilken snyting. Kanske inte särdeles oväntat när killen spelat 15 matcher på en hel säsong och gått skadad resterande del. Och de matcher han mäktat har visat påver form och halvtaskigt självförtroende.

Frågan är vad detta ger Walcott, som redan som 16-åring under Sven-Göran Erikssons befäl (till mångas förvåning) fick följa med landslaget till VM 2006.
"Grabben ska drillas för det som komma skall, stora turberingar och den största av press" resonerade Svennis.

Knappast lär Capellos besked det ge honom ett bättre självförtroende. Just nu. Men finns det rätt "fighting-spirit" i Walcott så kommer dock revanschlystnaden att vara grym.

* * *
Nu har Svennis hunnit "lämna" förbundskaptensuppdraget för England sedan länge, och därefter haft åtskilliga tränaruppdrag på vägen. I Fabio Capello har Walcott ingen vän. Englands VM-trupp är helt utan Arsenalsspelare!
Men med en och annan spelare från Spuds The Lillywhites...
Säger det nbågot?
Och i så fall, VAD säger det?

Är det en slump, men kommande regelverk om spelarnationaliteter, att en av de omryktade nykomlingarna skulle vara hel-engelska Joe Cole?
Tror knappast det.
Arsenal måste bygga Engelskt igen.
Och det kostar stora pengar. Och det har inte varit Wengers filosofi. Han har sökt i andra länder och ligor. Till andra priser. Cole skulle i övrigt passa perfekt.

* * *

I den pågående såpan om Barcelona och Fabregas framtid har något konkret inträffat. Något mer konkret än käftar som glappar och rader som skrivs. Barcelona har lagt ett bud på Cesc.
Officiellt. Arsenal kontrar med att nobba öppet. På sin hemsida. "Kontrakt till 2015. Han är inte till salu". Detta är självklart inte slutet på denna såpa/soppa.

Uppgifter talar om skambud på £30 miljoner. Barcelona känner sig för. De lär återkomma. Och till rätt pris lär Arsenals främste spelare och framtidsman få gå till sin katalanska klubb. Pengar öppnar alla dörrar. Och vem vill ha en omotiverad lagkapten för sitt lag?

Ordförande Peter Hill-Wood har så generöst sagt att Wenger får använda A-L-L-A pengar man får in på försäljning till nyförvärv. Så låter det två gånger varje år då transferfönstret står på vid gavel. Om prislappen blir tillräckligt fet, så kommer Wenger att kunan köpa tre-fyra "ersättare".
Ingen är omistlig. Men Arsenal har ett skört lag, som behöver mer rutin - inte mindre.

* * *
Tillsvidare: Peace, love and summer!
Återkommer när det finns något att återkomma kring.



Inga kommentarer: