söndag 3 april 2011

All hope is gone?

Har inte varit aktiv i Arsenalbloggosfären på evigheter. Tog time out när EM kval och diverse vänlandskamper startade. Det känns som att den så intensiva fotbollsperioden i januari/februari gick från toppfart till fullkomlig stiltje.

Kanske var jag inte helt oberörd över hur titelchans efter annan försvann. Kanske gick det sista hoppet ur när Almunia gjorde årets tavla innan uppehållet.

Visst har det hänt saker under tiden jag inget fäst på pränt. Det har rört på sig litet kring den känsliga ägarfrågan där oligark Usmanov vaknat till igen och dammsugit marknaden på nya aktier. Dock utan att på allvar utmana Kroenke.

Arsenals damlag har varit i Sverige, faktiskt i min geografiska närhet, och avancerat vidare i Champions League efter att ha slagit ut Linköpings FC på ÅFF:s hemmaplan, Kopparvallen.

Unge 16-årige Olsson från IFK Norrköping blir förste svensk på många år att testa lyckan hos Arsenals ungdomsakademi.

Sedan har det mest varit substanslöst allmänntugg i flödet som ger citat av arten; "Vi kan vinna ligan".

Det tror jag inte alls på längre. När Premier League åter drog igång efter uppehållet. Manchester United vände 2-0 till 2-4 mot West Ham.

Arsenal hade hemmamatch mot gästande Blackburn Rovers, några saknade spelare friska. Men några mål blev det inte. 0-0 och nu ligger inte någon ligatitel i egna händer.

Kalla mig pessimist men luften tycks ha gått ur. Det är inte märkligt. På några veckor gick lager från att kämpa om fyra titlar till att "endast" kämpa om ligatiteln. De två senaste matcherna spelar man kryss och drar ihop två poäng.

Det ger inte några mästarvibbar. Tyvärr. Och så sitter man här, och börjar redan tänka på nästa säsong.

"Next Year", det var så man skojade om Tottenham, det var deras slogan. Skämtet är i allra högsta grad användbart på Arsenal numera.

På pappret väntar några spännande matcher. Kanske blir de mer smärtsamma än spännande?

Kanske kommer det att ömma som Nasris gigantiska bula han fick under lördagskvällen?

Usch vilken tungsint "doomer" jag är idag. Bäst att sätta punkt. Här.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: