måndag 13 augusti 2007

Dagen efter, uteblivna värvningar och old timers


Dagen efter premiären 07/08. Muntra kommentarer från Wenger & Co. Litet halvljumma recensioner över lag från såväl internationell media och dess expertis som till de hängivna fotbollsentusiasterna på bloggar och i diverse forum. Supportrar som professionella skribenter tycks vara eniga, det påminde för mycket om fjolåret.


Ska det ta 83 minuter för Arsenal att göra mål? På ett lag som Fulham? Förvisso mäktade inte heller Man Utd att göra något mål alls. Mot Reading. Hemma. Men här talar vi främst Gunners och deras insatser. Och känslan sitter i. Ett igenkännande som väcker inte helt angenäma minnen från fjolåret.
Varför har Wenger valt att inte köpa en striker?
Med åren har man lärt sig att de namn som ryktas till Arsenal aldrig är aktuella. Wenger köper där andra inte tittar. Men låt oss ändå ta en av de spelare det ryktades om länge under juli: Newcastles Obafemi Martins. Två mål mot grislirar-Bolton. En ren reklamfilmsdelikatess. En bonus för ögat. Men ändå; sättet han drämde in 2-0 målet på. Martins bröstar ner en boll och gör därpå en sanslös bicycleta i en tight box.

Det är will-power.
Det är målhunger.
Det är en killerinstinct av en kaliber som saknas i Arsenal.

Jag såg reprisen Villa-Liverpool. Jag såg Ryan ”One day I’ll be an Arsenaplayer” Babel.
Han kommer att bli bättre i PL än Torres. Giftig och hungrig så fort han kom ut på planen med kvarten kvar att spela. Han kommer aldrig bli ”an Arsenalplayer."
Tyvärr.
Han hamnade i fel lag.

Jag såg CSKA London-Birmingham. Jag såg Malouda. En annan spelare som fallit under otaliga ”Silly-Season snackisar” avseende Arsenal under året. En sådan vinge hade jag inte tackat nej till.

Varför ingen Malouda?
Varför ingen Ribéry?
Om nu Arsenal har behovet, och pengarna?

Soccerlens skribent Ahmed Bilal funderar kring saken idag:
"Why did Arsenal miss out on Ribéry and Malouda?"
http://soccerlens.com/why-did-arsenal-miss-out-on-ribery-and-malouda/2791/

Sjutton dagar kvar med öppet transferfönster. Kommer Wenger att handla något?
Tveksamt. Om han nu är nöjd med gårdagen. Om han anser att ett lag som dominerar i 83 minuter utan att göra mål kommer att gå långt så lär han väl avstå.

Ricardo Quaresma, kunde det vara något?
Ja, tack.
Blir det så?
Tror väl inte det.

I övrigt noteras att Arsenals Youth Academy åkt ur Champions Youth Cup i Malaysia. Mållös kryssmatch mot Ajax, förlust mot brasilianska Flamengo 2-1 och förlust mot AC Milan 1-0. Nu blir det planet hem från Asien. Men Steve Bould är nöjd med insatsen. Mer om Champions Youth Cup här:
http://www.thechampionsyouthcup.com/

Sanchez gnäller som en sur unge över förlusten igår. Han anklagar Arsenal för att fuska och dyka. [infoga surt småbarn här]

Hittade en skön sajt idag. Den måste vara från cyberrymdens stenålder. Om bråkstakarna i Arsenal. ARSENAL FC – LIGANS BUSAR
Ja, det var FÖRE Wenger-eran.
Dagens nostalgi:

Inga kommentarer: