söndag 19 augusti 2007

Gult och rött i en riktig skitmatch

Det finns två lag som utmärker sig genom sitt genomgående fula spel. Bolton, och dagens motståndare, Blackburn Rovers. Unga Arsenal på besök på "Evil Park" i en match som blev just en riktig skitmatch. Fult, grinigt och fullständigt söndertrasad av domare Wileys vissla och bläddrande bland korten. Nio gula kort, varav ett som blev rött när Blackburns Ryan Nelton skickades av planen i slutminuterna.

Redan i första halvlek, efter endast 18 minuter lyckades dock Van Persie lura in 0-1 bakom Brad Friedel. Och trots osämja och idel avblåsningar kändes det som om Gunners kontrollerade matchen.

Första halvlek, där nu även kapten Gallas hann med att bli den senaste i raden att hamna på Arsenals sjukbänk, bjöd så på inte mindre än FEM minuters tilläggstid på grund av allt tjafs.

I andra halvlek lyckades så rugbylaget Blackburn äta sig in allt mer mellan avblåsningar, frisparkar och kortviftande. Kvitteringen hängde i luften. Och visst kom den!

Lehmann lyckades återigen med en synnerligen märklig tavla. Detta då han tippade in boll i eget mål efter skott av David Dunn i 71:a minuten.

1-1

Frustrerat och tjurigt, och inget av värde inträffade sedan fram till den 94:e minuten.
Bendnter, som kom in för en fullständigt osynlig Theo Walcott (somhar lååååångt kvar till PL-klass, må han inte stanna som ett evigt "löfte") drog iväg några vinda skott. Dock ett stycke från målramen. Han arbetade fram en uppsnurrning av Friedel som fick lämna kassen. En chans, som rätt förvaltad, gott kunde gett Gunners segern. Men det hela blev endast ett resultatlöst misch-masch där kommunikationen mellan Fabregas, Hleb och Denilson var obefintlig.

Finns det överhuvudtaget några ljusglimtar efter en sådan här riktigt bedrövlig skitmatch?
Ja!
Tre stycken:
Sagna. Matchens Arsenalspelare. Helt utan konkurrens.
Eduardo Da Silva som gjorde premiär. Visade vilja. En egoist av det slag som Arsenal behöver. En slitande egoist som gör det oförväntade, drar iväg otippade skott, och som kämpade för bollen. En egoist som inte enbart ville bli serverad.
Fabregas börjar komma i form. Gott.

Men Arsenals testosteronstinna ungtuppar, inkluderat Cesc, bör alla jobba litet med humörshantering när man möter en Savage på planen.

Killar som i övrigt har ett stycke kvar innan de växt in i PL: Walcott, Bendtner och Denilson.

Lehmann är en gåta. Räddningar i världsklass och kostbara tavlor. (Minns 04/05)

Dagens match visar tyvärr tydligt att Arsenal (som tippats) inte utmanar om titeln i år. Det materialet finns inte, inte tyngden, rutinen eller mognaden heller.

Men det blir ändå extra farligt, eller direkt dumdristigt, att skänka bort poäng via målvaktsslarv som Lehmann bjuder. Varför inte prova Almunia härnäst?

Man City hemma kommande helg blir ingen dans på rosor.
Elano kan f.ö vara ligans, och årets, nyförvärv.