söndag 26 augusti 2007

One Nil to The Arsenal


Det var inte välspelat. En (av skador orsakad) nykomponerad startelva tycktes ha svårt att hitta spelet när "mirakellaget" Manchester City under Svennis befäl var på besök i London.

En ny nervpressare där avgörandet kom i slutfasen. Där Robin van Persie lyckades bränna en (tveksamt dömd) straff, och där Schmeichel såg ut att levitera, uppblåst av självförtroende.

Arsenal lyckades få fason på spelet, men instick och löpningar var inte alltid av bästa märke.
Och var tanke och fötter väl i synk, så fanns Citys lagkapten Richard Dunne som en mobil vägg. Även i andra halvlek böljade matchen något där Arsenal överlät initiativet till City.
Arsenal kopplar greppet på nytt. Men utan mål. Straff. Inget mål. En kryssmatch lurade i luften, eller?
Nä. Cesc Fabregas snäva skott från höger snett upp i burtaket lyfte Emiraten. Lyfte laget i tabellen. Ett skottmål. Vackert. Befriande.
Lita inte på mina tips. De sög. Delvis. Resultatet blev rätt, men siffrorna fel. Adebayor sprang offside i parti och minut. Men nätet hittade han inte.Wenger borde startat med Eduardo. Han var långt giftigare under 10 minuter än Adebayor i 80. Almunia stabil. Utsattes inte för några kanonader, men tog en avgörande utrusning som kunde ha gett ett helt annat matchresultat. Han rör sig mer, känns mer aktiv i sin spelstil, än Mad Jens.
Van Persie sliter. Men är litet för ofta utan ett distinkt resultat. I halvtid diskuterades idén om huruvida Wenger borde flytta ned Van Persie något, som släpande forward, eller offenisv mittfältare. Tydligen avlyssnade Wenger samtalet i den svenska TV-studion.
I andra halvlek låg holländaren litet på släp. Det såg bättre ut. Hleb var het. Men MÅSTE skjuta istället för att passa, ELLER passa istället för att skjuta.Glasklart?
Pappa Gilberto var åter, och fick ta plats i en sargad backlinje. Det tog en halvlek innan det satt. Härligt att se honom åter.Mindre härligt är skadehelvetet. Igår försvann även Sagna.
Lägg därtil att Senderos skadats precis innan match.
Såhär kan det inte fortsätta.
En man bort per match.
Smolk i glädjebägaren.

Inga kommentarer: