tisdag 11 september 2007

Adebayor utanför klubbspel, Gallas på ingång

Arsenal kan bli utan Adebayor under sex matcher. Detta mitt i vintern. Just då "agnar och vete" brukar sållas i ligaspelet när klubblagen börjar inta och hålla sina positioner. Och i en tid då skador brukar göra sig påminda i trupperna...

Orsaken till den eventuella frånvaron är att Adebayor, som inte representerat Togos landslag sedan i mars på grund av bråk om det interna bonussystemet, nu är redo att spela för sitt land i samband med African Nations Cup.

Om Togo kvalificerar sig till gruppspelet så kan Adebayor bli bort från Arsenal tiden 20:e januari till 10:e februari 2008.

William Gallas, som varit frånvarande på grund av skada, är nu på ingång igen. Setanta Sports har talat med Gallas som hoppas på nypremiär till lördagens prestigefyllda Londonderby.

"My recovery is going well. I am working very hard to get back with all the rest of the players."

Gallas fick senast i helgen stå över EM-kvalmötet för Frankrike borta mot Italien på grund av sin ljumskskada. Kanske har vilan har stärkt lagkaptenen.

Arsenals ordförande Peter Hill-Wood fortsätter inslagen väg:
"Klubben ska inte säljas ut."
I alla fall inte till en ryss. I en intervju med brittiska BBC säger Hill-Wood, apropå att den ryske miljardären Usmanov, köpt upp före detta viceordförande David Deins andelar om 14,58% i Arsenal:

"The major shareholders have no intention of selling and wouldn't welcome an offer"

Hill-Wood utesluter även en eventuell "comeback" i klubben för just Dein, med vilken relationerna nu synes ungefär lika hjärtliga som mellan supportarna i helgens möte Sp*rs-Gunners.

Inga kommentarer: