måndag 24 september 2007

Cash, Carling och Crap


Cash:
Under måndagen presenterades Arsenals ekonomiska resultat för det gångna året fram till och med den siste maj. Trots stora låneskulder häftade till bygget av Emiraten är det just den nya stadion med sin publikkapacitet som ökat Arsenals soliditet till nivåer som placerar klubben topp tre i Europa, jämte Real Madrid och Manchester United.

Närmare 700 miljoner kronor plus är resultatet. Icke att förglömma att skulderna om drygt 900 miljoner kronor fortfarande överstiger årets resultat.

Sjuttio miljoner pund i transferpengar, eller motsvarande en miljard svenska kronor, utlovas nu av operative direktören Keith Edelman. Men vem tror att Wenger kommer att handla dyrt när vinterns transferfönster öppnar?
Carling Cup:
Under tisdagskvällen kliver Arsenal in i Carling Cup och tar emot Newcastle hemma i en match som inte TV-sänds. Wenger, som tidigt deklarerat att han inte avser hålla fokus på såväl liga och samtliga cuper, ställer sin vana trogen ett ungt och relativt reservbetonat lag på gräset.

"Gnäll-Bendnter", Song, Hoyte, "knogjärns-Traore"och nyförvärvet Diarra kan komma att ges chansen tillsammans med Denilson (som förhandlar nytt kontrakt), Diaby och Eduardo. Allt enligt propagandawebben. Målet vaktas av Lukasz Fabianski. Truppen i sin helhet tillkännages under tisdagen.


Crap:
Tomas Rosicky som sträckte sig i CL-mötet mot Sevilla förra onsdagen kan bli borta från allt spel under den kommande månaden, kanske längre. Precis när vår tjeck börjar glänsa så drabbas han av en skada igen. Seriös "Freddie-varning" på Tomas?

Usmanov, som i helgen deklarerat att han avser köpa än mer av Arsenal har nu via juristerna på Schillings (http://www.schillings.co.uk/) lyckats med att släcka ned kritiska kommentarer på nätet om sin historia. Orkar du endast plöja en artikel som inte avhandlar startelvor, tröjnummer och fotbollsplaner uppmanas du läsa denna:

http://www.channel4.com/news/articles/sports/blogosphere+mugging+for+usmanov/831347

Skrämmande är ett ord som känns futtigt!

Inga kommentarer: