söndag 4 maj 2008

Säsongens sista på Emiraten

Arsenal: 1 (Bendnter 77')
Everton: 0

Säsongens sista hemmamatch, och den allra sista för några trotjänare - som Lehmann, som fick komma in och byta av Fabianski med 20 minuter kvar. Vilka som i övrigt gjorde sin sista hemmatch i Arsenaltröjan lär framtiden utvisa. Gilberto Silva? Senderos... (som också fick litet trösttid)
Adebayor med sin snikne agent som nu letar nya klubbar att trissa upp priset med?
Nej, Hleb, Fabgregas, och Flamini spelade ju inte. Ej heller evighetskadade Rosicky, eller Van Persie...

Förhoppningsvis gjorde Eboué sin sista match med Emiraten som hemmaplan.
White Hart Lane kunde annars vara lämplig adress när Arsenal för första och sista gången i historien skänker en spelare til Spurs.

Everton hade något att vinna i matchen. En UEFA-cupplats. Arsenal hade inget att vinna mer än söka bjuda den trogna publiken på litet vårlik och värdig underhållning. Det gick inte ens på halvfart. Avslaget var ordet. Traore skickade en snygg kross till Bendtners skalle. det var det hele. I koncentrat. 28 matcher obesegrade på Emiraten. Alltid något. För kalenderbitaren.

Den som drömmer om feta spelarköp kommande sommar kan glömma saken. Om nu Daily Mail har rätt. Trots affärsmannen Edelemans "avhopp" (ryktet säger: "sparkad!") så blir det inga generösa summor att köpa rutin för. £25 miljoner. Totalt. Hur mycket rutin får man för det? En kvarts spelare? Detta samtidigt som konkurrenterna den gågna säsongen köpt spelare för 100 tals miljoner. I pund. Ett nytt år av "Young Guns" att vänta.

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/sport/football.html?in_article_id=563830&in_page_id=1779

Flamini klar för Milan:
http://sport.setanta.com/en/Sport/News/Football/2008/05/04/Prem-Milan-claim-Flamini/

Ersätts av Jean II Makoun ?

http://sport.setanta.com/en/Sport/News/Football/2008/05/04/Prem-Thouvenel-on-Makoun-for-Arsenal/

Ändlösa dagar av Silly lär följa.
En säsongssummering här också.
När ligan är slut.





Inga kommentarer: