tisdag 6 maj 2008

Tunt på mittfältet?

Igår blev det offentligt, klart och presenterat. Flamini, som för endast ett år sedan var nära att slå följe med Sebastian Larsson till Birmingham, nu går som fri transfer till AC Milan. Arsenals "meste marathonman" den gångna säsongen går vidare till Serie A och till en fetare lön. I Arsenal finns ett lönepolicy som inte passar Flamini. Som kanske inte passar någon - som fått växa ut till storspelare hos Arsenal?

Finns här ett dilemma?
Wengers "besatthet" är att fostra, forma, utveckla talanger till potenta världsspelare.
Men sedan?
Att inte ha råd att behålla dem...
Eller: blir alla spelare gnidna och ogina?

Mycket tyckande om "Flamster" nu. Alltifrån att Arsenal, och ytterst Wenger, tabbat sig - till att Flamini tänker på bankkontot, kommer att vara osynlig utan Cesc. Ytterligheter åt båda håll. Han kom och han sprang och han var oerhört nyttig - ett år utan en titel.
Han har varit trogen sedan 2004. Kanske behövdes ett miljöombyte.

Nu lär Hleb haka på. Till Serie A. Fast inte genom att gå som "Bosman" - utan genom att köpa sig loss från gällande kontrakt. Hleb ska bli kompis med Zlatan, i Milans rivalklub numero Uno. Hleb tjurar över att han inte lyckats hjälpa till att vinna titlar. För det är titlar Hleb vill ha. Det måste vara unikt för ett proffs...

Det är tunt på mittfältet nu.
Var det korkat att sälja Diarra?
Nej. Varför ska något lag ha spelare som inte är motiverade, som inte trivs.
Hur kul har just DU på jobbet med den där arbetskamraten som alltid gnäller?

Hur ser mittfältet ut kommande säsong?
Fran Merida?
Denilson?
Cesc?
Carlos Vela?
Young Guns 08/09.

Biljetter till Emirates Cup finns att köpa till ett nästan oförskämt "billigt" pris på en av de stora sportresearrangörerna. Något lurt? Är de stora namnen i de stora lagen trötta efter EM i början av augusti.

En dag fylld av frågor. Stopp, over and out. Här.

Inga kommentarer: