tisdag 23 november 2010

En ny svit att bryta efter Braga?

Wenger möblerade om rejält i laget efter den första Tottenhamförlusten i ligan på 17 år. Begav sig mot Portugal för att byta liga mot cup, spela mot Braga i
CL-gruppspelets näst sista match.

Det kostade 3 poäng och innebar förlust med 2-0. Bendnter fick chansen från start och bevisade snart att det råder viss skillnad mellan den egna självuppfattningen - och de egna prestationerna.

Övrigt matchfacit: Fabregas, skadad. Återigen. Eboué ut på bår och Jack Wilshere får tacka sin lyckliga stjärna att även inte han hamnade som ännu en i lagets eviga skadeträsk. Detta efter en regelvidrig "behandling" av Bragas Miguel Garcia. Ett vansinnesdåd som skulle fått en normalbegåvad domare att lyfta det röda kortet.

Nu hade matchen inte förärats en sådan domare alls, utan en ungrare vid namn Viktor Kassai. Kassai hittade kort emellanåt. Bland annat det gula när Carlos Vela klipptes ned i Bragas straffområde, en klassisk saxning utförd av Bragas Rodriguez i 77:e minuten.

Så mycket mer klockren kan inte en straff bli. Utan för Kassai, då. som dömde Vela för filmning och berövade Arsenal en straff.

Nu skapade inte Arsenal mycket av värde i övrigt. Det var en sömnig, sönderryckt och fullständigt sönderblåst tillställning. Arsenal lyckades/mäktade inte skapa vare sig mycket till spel eller några som helst farligheter framåt - överhuvudtaget.
Ett kryss och 0-0 hade ändå räckt för att säkra avancemang från gruppspelet. Det blev istället en riktig stjärsmäll där Matheus kom fri i såväl 83:e som 92:a minuten. Ridå Arsenal!

* * *
Då har vi följande scenario:
Sjaktar Donetsk - som nu är klara för avancemang, och som då har absolut INGET att spela för i den allra sista omgången när Braga kommer på besök. Samtidigt som Braga, med vittring och hopp, har precis ALLT att spela för.

På andra hållet har vi Partizan Belgrad som kommer til London. De är så avkapade att de kan åka dit och spela ut helt helt utan någon som helst press. Och Arsenal, som varit långt ifrån tighta och övertygande på hemmaplanen denna säsong, har all press på sig.
Är det helt omöjligt att tänka sig att Braga tar chansen, och tar samtliga poäng borta i Ukraina?
Är det fulständigt omöjligt att Partizan, om inte tar samtliga tre poäng, så åtminstone kniper ett poäng i London?
En ny svit har då brutits.
Arsenals säsong i Champions League tar slut i och med gruppspelet.

Tabellen skulle kunna sluta;

1. Sjaktar Donetsk - 12 poäng
2. Braga - 12 poäng
- - - - - - - - - - - - - -
3. Arsenal - 10 poäng
4. Partizan Belgrad - 1 poäng.
Smaka på den i vinterkylan när snön och nordanvinden smeker husknuten!

Inga kommentarer: