onsdag 11 maj 2011

Kval till Champions League att vänta

Lyckan blev ack så kort. Efter vinsten mot blivande ligasegrarna, Manchester United på hemmaplan, följde säsongens plattmatch mot Stoke. Att motståndarna inte ens var särdeles bra, gjorde inte förlusten gladare.

Under tisdagen stod så klart att det blir miljarbyggande Manchester City som är klart för spel i Champions League kommande säsong efter att Tottenhams Peter Crouch bjudit på 1-0 vinst via självmål på Eastlands. Därmed kan inte imponerande formstarka Liverpool (vilken säsongsavslutning, måste medges) komma ikapp.

Vad som mycket väl kan hända är att ManCity nu slutar som trea i ligan och Arsenal fyra. Scenariot är inte särdeles osannolikt. Arsenals återstående två matcher, mot Aston Villa som mot Fulham kan ge noll poäng i utdelning. Inte minst om laget visar samma håglösa och uppgivna attityd som under söndagen.

Något är märkligt i laget.
Och det "ryktas" om att både Robin van Persie som Cesc Fabregas styr och ställer i omklädningsrummet.

Cesc lär göra sin sista match för Arsenal (om han inte är skadad, för då är den redan genomförd) i slutspurten. Frågorna som kvarstår är vad nästa klubbadress blir som vad Arsenal cashar in på spanjoren.

Ovan nämnda Manchester City som handlat för fyra miljarder basunerar ut att det är nu man ska börja storhandla på riktigt. Inga medel lär skys och vi lär gå se historiska transfersummor i en sport som kommer att gå under i en köpfest av groteskt slag.

Under övriga rykten synes i princip hela Arsenals spelartrupp vara till salu, eller på väg bort. Och vissa applåderar saken. Hoppas på det. Som att ingen egentligen platsar. En märklig syn på laget även om de genomfört en säsong man helst vill glömma men alltid kommer att minnas.

Frågetecken kring kontrakt med Clichy och Nasri har ältats i främst brittisk media innevarande vecka.

Och utöver rader och rubriker om spelare "på väg bort" följer minst två artiklar om diverse spelare "på väg in".

Någon som tror att ärkekonservativa Arsenal vare sig säljer eller köper mer än vad man (styrelsen) anser som absolut nödvändigt?

Självklart inte. Inte ens under "amerikansk flagg" och med ny ägare tillika miljardär. Stanley Kroenke är inte Abu Dhabi Group. Arsenal är inte ManCity.

Vem som eventuellt kommer, eller säljs/lämnar, har jag självklart ingen aning om. Även om mitt huvud må vara fyllt med olika önskemål, som hos varje inbiten soffcoach.

Vad jag mest funderar över inför hösten är hur Arsenal kommer att stå sig 2011/12. Det blir allt fler som har resurser att utmana. Det känns i så måtto litet extra citrus, att säsongen kollapsade så just detta år.

Sådant kan man grunna kring när våren hemma i Sverige är högsommar, när Arsenals 4-3-2-1 / 4-5-1 spel är sönderläst av konkurrenterna i PL, Wenger är envis, biljettpriser ska höjas och klubben släpper nya hemmaställ med lagerblad kring klubbemblemet.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: