lördag 28 maj 2011

Nästan 40 namn på 6 dagar

Silly Season, yes indeed!
På ex dagar har drygt ett fyrtiotal olika fotbollsspelare från olika länder och ligor "ryktats" till Arsenal.

Det är högsäsong för fria fantasier. Vissa namn är gamla som gatan. De dyker upp år efter år efter år. De kommer aldrig att spela i Arsenal.

I verkligheten kämpar man med att fundera kring "behålla eller släppa". Oklart med framtiden för Clichy och Nasri (som röstades fram till säsongens spelare av de egna supportrarna)

Barcelona är i London och använder Arsenals träningsanläggning inför (kvällens) Champions Leaguefinal på Wembley mot Manchester United. Som tack för förtroendet så springer Barcelonas stjärnor runt och leker med klubbens fotografiet av Cesc Fabregas. Moget. Samma spelare som inte kunde låta bli att hänga på Cesc en Barca-tröja under fotbolls-VM.

Nåväl. Låt grabben komma hem. Casha in, köp nytt, köp rätt. Hur länge ska en envis manager och styrelse hålla en omotiverad spelare i tvångskoppel för att kunna kräma ur beloppen till max?
Fabregas har haft en dalande form och varit ökat skadebenägen nu under tre säsonger. Låt grabben komma hem, repeteras!

Under tiden som hela världens "kelgrisar" i Barcelona lajjar runt i London fortsätter Arsenal att handla från de yngre leden i Barcelonas fotbollsakademi. Det är en märklig värld. När är de spelklara och "mentaly strong"?
Om 4-5 år?

Förhandlingar pågår även med mexikanen Carlos Vela som varit på utlån utan att göra några större avtryck. Varför?
Arsenal har inte de högst betalda spelarna i Premier League men den största lönebudgeten totalt. Rensa i leden. Här finns pengar att hämta.

Champions Leaguefinalen, då!
Jag kunde inte bry mig mindre.
Min peng går till vinst Manchester United. Ferguson har läst på och lärt sig läxan sedan 2-0 förlusten 2009.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: