tisdag 21 juni 2011

"Arsenal closes in on…?”



Veckorna går. Otåligheten består. Det tycks vara stiltje på Arsenalfronten. Sannolikt som förhoppningsvis pågår full aktivitet bakom kulisserna. Men jag ids inte läsa rubriker om att Arsenal "closes in om Gervinho" för tredje, eller fjärde veckan. Get the damn deal done!
(Som de svenska hårdrockarna Entombed en gång skaldade)

Eller, get some deals [PLURALIS] done.

Ingen har lämnat (är det inte rusning efter Denilson, Almunia, Bendtner, Eboué?) och ingen har tillkommit. Och det är samma visa med fortsätta frågetecken kring Cesc Fabregas som med Samir Nasri och deras respektive framtid. Senast ur skvallerfloran, att miljarbygget Man City skulle vara intresserade av Nasri sedan intresset hos stadsrivalen med den röda djävulen svalnat. Nasris agent hävdar att Nasri kommer att fullgöra sin tid hos Arsenal.
Kommer klubben att låta honom spela på och gå som fri transfer om ett år?

Eloge till lagkapten Fabregas som höll sig klar och tydlig inför den församlade världspressen hemma i Spanien under förra veckan. Detta även om han sannolikt hamnar i Barcelona (som aldrig ger upp och nu prutar desperat) så gav han inte den församlade pressen de rubriker de helst ville ha på plats.
We'll see...

Ivan Gazidis höll sitt möte med AST och fick sina frågor. Han gav sina svar som vilket medietränat näringslivsproffs som helst. Han svarade egentligen inte på någonting. Han utlovade nya spelare till klubben men var noga med att inte precisera sig närmare.

Kritiken mot Wenger besvarades dubbeltydigt; Wenger har styrelsens förtroende. Punkt.
Vem är ytterst ansvarig för (de uteblivna) resultaten inför supportrarna? Wenger.
Vad styelsens ansvar ligger eller vad de anser om vad som presteras på plan, eller vilka förutsättningar som ges, det var oklart. Den som inte hunnit kan alltid läsa hela mötet på den officiella propagandawebben.

Den mest intressanta nyheten på en hel vecka är så att Arsenal har fått in "litet extra pengar" - runt en halv miljard i svenska kronor - på fortsatt avyttring av fastigheter och tomtmark. Vi får hoppas att pengarna kommer till användning. Då tänker jag inte på att amorteringar.

LISTAN:

1.
Dagens mest udda rykte: Aleksandr Kerzhakov från Zenit St Petersburg på Arsenals radar. Arsjavins gamle vapendragare ute på fältet, förlåt, planen.
Om nu Lille's Gervinho ska komma, så vore det ytterst osannolikt med ännu en forward. Framförallt om Vela även stannar kvar.

2.
Veckans mest totalt skruvade rykte: Newcastles buse Joey Barton till Arsenal. Never!

3.
Spelschemat och ligastarten. Åh, vad det tuggats om "tuff öppning". Det är säsongen som räknas. Om öppningen känns tuff (Newcastle (b), Liverpool (h), Manchester United (b) ) så kan det möjligtvis förstås mot fonden att Arsenal samtidigt ska kvala till Champions League.

4. Bortadressen 11/12. Herre-jesus-oh-my-god, det VAR sant! Pyjamas i ljusblått. Fulaste stället. Ever! Nike...

Jag vill i övrigt läsa mer om framtida defensiva klippor.

Nu mot svensk midsommar, så ät din sill!

Själv lämnar jag landet en sväng när året går mot mörkare tider.
Hoppas nås av några positiva fotbollsnyheter på andra breddgrader.

Inga kommentarer: