måndag 13 juni 2011

Vad händer?

Under måndagskvällen träffar Arsenals VD, Ivan Gazidis, representanter för Arsenal supportrar, Arsenal Supporters Trust, AST. Räkna med att det kommer att ställas en hel del frågor vars svar är intressanta för oss även utanför AST.

Hur makten ska fördelas och synpunkter på amerikanske uppköparen och majoritetsägaren Stan Kroenke lär bli ett ämne. Litet lagom slugt har ärkerivalen Alisher Uzmanov som också kämpat om makten i klubben gått ut offentligt med högljudda synpunkter om att den nuvarande styrelsen inte sköter sig. Och Usmanov hoppas självklart på att vinna poäng i en tid då missnöjet bland supportrar sällan varit större vad gäller uteblivna spelarsatsningar av rang, som självklart, fortsatt titeltorka.

Kommer det att köpas av de mest tongivande i "Anti Wenger-fallangen"?
Många är de som hävdar att Arsenals framgångar under tidig Wenger-era lika mycket var dåvarande vive-ordförande David Deins förtjänst. Dein hade kontakterna och ett öga för spelare och affärer. Idag arbetar han sida vid sida med Usmanov. Och hans son arbetar som agent för bland andra Cesc Fabregas.

Wenger talar om vikten att behålla både Fabregas och Nasri. Tillåt mig tvivla att någon stannar till hösten trots gällande kontrakt. Situationen med Fabregas behöver ingen närmare förklaring, här handlar det om att få rätt pris. Nasri är knepigare. Jag antar att ingen i Arsenals ledning vill se honom gå fritt nästa sommar. Så ska man casha in måste det göras nu. I vintertransfern har ytterligare tid gått, priset lär sjunka och Nasri lär vara "cup-bound" och mindre attraktiv.

Om nu Nasri själv hade haft viljan att fortsätta i Arsenal hade saken varit löst vid denna tidpunkt. Förhandlingar om ett förlängt kontrakt har pågått över ett hakvår och hittills har Arsenal inte lyckats med en ny underskrift. Handlar då allt bara om pengar? Greedy-Nasri?
Tror inte det. Vad gäller löner är vi nu nu helt utom tävlan mot lag som Manchester City eller Chelsea. De kan alltid lägga till en etta eller en nolla på rätt plats i lönekuvertet. Så ser det ut i den alltmer svällande fotbollsbubblan. Tyvärr.

Ingen kan heller påstå att Arsenal har en fördel med att erbjuda spel i Champions League längre. De blå drakarna är klara för gruppspel. Arsenal ska kvala först.

Och under tiden, och i allmän förvirring, så duggar namn tätt. Några bara fortsätter att cirkulera, andra tillkommer. Tittar på läget just nu. Och det behövs ingen "proffessör" för att inse att såhär mycket kommer det ALDRIG att handlas, efter att man signat unge Jenkinsson och blivit blåst av Manchester United på Jones.

Läget just nu, 13 juni 2011, två månader innan ligastart. Idel rykten. I vissa fall uppges också finnas flera rivaliserande intressenter!

Boltons Gary Cahill för £17 miljoner, Lulles anfallare Gervinho för £10 miljoner och kanske lagkamrat Eden Hazard för ytterligare £25 miljoner.

Birminghams Roger Johnson för £14 miljoner, Blackburn Rovers försvarare Chris Samba för £18 miljoner, Real Madrids Karim Benzema för minst £10 miljoner, Aston Villa’s Stewart Downing för £15 miljoner.

Portsmouths unge Alex Oxlade-Chamberlain för £5 miljoner.

Sedan finns ett koppel av namn som florerar på sämsta Silly-Seasonmanér, senast idag ryktas St Etienne's forward Emmanuel Riviere som ett nytt kort i leken.

Vad ska man tro?
Vad vore bra?

Inga kommentarer: