söndag 9 mars 2008

Bye-Bye Ligaguld 08!

En överdrivet negativ rubrik?
Nej. Absolut inte.
Hade utfärdat krysvarning, och kryss det blev.
Mållöst i en pissmatch på en pissplan. Fascinerande att en världsliga som omsätter MILJADER tillåter ligaspel i ett grushål till rugbyplan år 2008. Nu ska inte förlusten skyllas på planen, ej heller på en av ligans sämsta domare, Styles, som idag faktiskt delade ut färre än tio kort.

Nej. Tredje kryssmatchen i ligan på raken för Arsenal.
Och tar man inte tre poäng mot Wigan så hamnar guldet annorstädes. Hos Wigans grannar Manchester United. De bränner inte läget de nu har. En vinst och man har trampat om Arsenal med två poäng. Det släpper de aldrig. Aldrig!


Robin Van Persie kom så in, inte i 67:e minuten som här tippats, dock comeback i den 65:e.
Tämligen osynlig men drog iväg en frispark och ett skott för det Holländska kungahuset och fosterlandet. Tar sin tid att ställa in sikte och precision efter sådan långtidsfrånvaro.

Kommunikationen Hleb-Clichy fungerade inte under matchen, och oavsett hur mycket Duracellkanainen Flamini sprang, slet, bröt, men det blev inte så mycket konstruktivt uträttat. Kolo, även han i comeback, visade kämpatag de 20 minuter han fick vara på planen efter trötte Gilberto. Men inget räckte denna söndag.

En söndag som känns ljusår från tisdagens bländande och precisa spel på San Siro. En söndag som jag kommer att markera med ett fett kryss. En söndag då jag gissar att guldet rann Arsenal helt ur händerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte att bortamötet på trafford kan bli avgörande. Men det är illa att få tre poäng som kunde varit nio de senaste matcherna. Tror också tyvärr att guldet bleknar. manUSA (*puke*) har Derby härnäst och är förbi.
COME ON YOU GUNNERS!

Burgus Las Vegas sa...

Har för mig att Ade missade en sådant läge förra borta mötet mot Wigan också. Fri efter någon minut.. Varför skulle Kolo upp på yttermitt. Bättre att låta dansken vara kvar och låta Rvp var lite längre mot kanten. Uselt.. Redan efter 20 min kändes det att glöden fattades. Tre kryss i rad mot skit lag är bara för dåligt.. (Aston kanske inte )