fredag 31 oktober 2008

Minns 23 augusti 2008

Andra omgången i Premier League säsongen 08/09. Arsenal är iväg på Craven Cottage och Londonderby mot Fulham. Här ska snart säsongens första förlust inkasseras. Samtidigt på Britannia Stadium i Stoke-On-Trent tar nykomlingarna Stoke City rutinerade gäster från Birmingham i Aston Villa på besök. Det är första gången lagen möts sedan 1988. Och det är hemmapremiär för Stoke i Premier League.

När domare Halsey väl sätter pipan till munnen för att blåsa av matchen efter 94 spelade minuter har Stoke tagit sin första seger i Premier League. 3-2 mot Aston Villa.

Liam Lawrence, Ricardo Fuller och Mamady Sidibe hade sänkt Villa och inkasserat sina första tre poäng i ligan. Efter tio spelade omgångar har det blivit ytterligare två segrar, ett kryss och sex förluster. Laget har inte skrällt som Hull, men väl parkerat sig på plats 15 i ligatabellen och tagit fyra poäng mer än vad Spurs mäktat.

Ingen kan anklaga Stoke för att spela "den vackra fotbollen". Men väl den klassiska ruffiga engelska fotbollen. Som Blackburn Rovers eller Bolton för några säsonger sedan. Och i laget skjuter man när tillfälle ges. Något att ha i bakhuvudet med Bentleys halvplansvolley i färskt minne.

Det är nu dags för ett mentalt sargat Arsenal att åka till Britannia Stadium under morgondagen.
Mentalt sargat, åtminstone enligt rapporterna i de brittiska tabloiderna som skvallrar om rejält liv och kiv i omklädningsrummet på Emiraten efter att ha tappat matchen helt mot Spurs.

Wenger lär ha surat till och planerar möblera om i laget inför lördagen. Gallas som är "skadad" spelar som tidigare nämnts inte alls. Vet inte exakt hur Le Boss tänker kring materialet han har att förfoga över. Djourou och Kolo Touré lär dyka upp som nya mittlås. Diaby kommer att vara med från start, liksom Song spekuleras det nu i blogosfär som media.
Vi lär få svaret.

Adebayor, som inte förtog sig under onsdagskvällens derby babblar om att "visa karaktär" på den officiella propagandawebben. Iklädd någon hallickliknande utstyrsel (som påminner om klädseln i någon amerikansk -70 talsdeckare) ler "Ade" det stora vida leendet i samband med att han kränger nyproducerade TV-spel till kidsen på The Armoury.

Jag får en obehaglig känsla. Och jag skulle definitivt inte skulle köpa en begagnad bil av den killen just nu. Inget försäljarsnack Ade - "Up for grabs now!"

Inga kommentarer: