lördag 4 oktober 2008

I'm not singing anymore...

Fabregas må ha räddat "hedern" från ännu en pinsam förlust. 1-1 mot Sunderland på stopptid, och det såg länge ut som om att Sunderland skulle vara i samma fina klass som Hull och Fulham. Och Arsenal i samma klass, eller sämre, som sina grannar i vitt från norra London.

Vilken plågsamt misserabel tillställning även denna lördag så bjöd.

Tänker inte ta den lättaste vägen och skriva upp debaclet på den pajas till assisterande domare som förnekade Arsenal ett regelrätt mål när Walcott serverade den i övrigt totalt zombieliknande van Persie bollen som egentilgen skulle ha givit 0-1 i målprotokollet.

Har skrivit det förr: Arsenals spel är så sönderläst, att varje lag nu kan nöta ned Gunners genom att ställa nio spelare i och runt egen box. Det gjorde nu förvisso inte Hull, men Sunderland definitivt! (Cissé ensam på topp) Och så här kommer det att se ut framöver denna säsong. Mark my words!

Det är en riktig pina att se hur omständligt, och sjabbligt laget staplar fram i ligan. Men det är inte oväntat. Det är grym obalans på mittfältet, som mellan mittfältet och kanterna. Inget omedelbart recept tycks finnas för att riva sönder motståndare i år. Framåt är det trögt som torkad tjära. Adebayor och van Persie sover när det är dags för ligan. Det kanske är bättre exponering i Champions League som kan ge fetare anbud kommande sommar?

Får hoppas att Arsenal säljer ut de som inte orkar arbeta för miljonerna i vardagen.
Dessvärre, när tankarna nu blir mörkare än en ändlös brunn, så är väl risken överhängande att det är de äkta vinnarskallarna som lämnar. Höstpyssel: Tänk ut kommande sommars transfersåpa redan nu...

I nuet väntar två veckor av "vila" och landskampskvals-koma.
Det kunde blivit ett trevligare ligaavslut inför uppehållet.
Men utan Fabregas envisa skalle -så länge den nu finns kvar -ett ännu dystrare.

Inga kommentarer: