tisdag 2 juni 2009

Rykten, rykten, rykten

My god. Andre juni och Silly Season stormar som en orkan. Nämn EN mittfältare som inte "är aktuell för Arsenal" just nu?

Ok. EN - Gareth Barry. Han går från Aston Villa till nya olljeklubben, och hårt miljardsatsande
Manchester City. Klart ikväll. Priset 12 miljoner pund.

I ryktesfloran så plockar vi idag knoppen - Fabregas på väg till Barcelona -. om en månad är han där. Ta fram passande översättningsverktyg:
http://www.as.com/futbol/articulo/futbol-cesc-aproxima-habra-otros/dasftb/20090602dasdaiftb_44/Tes

Om detta kommer vi att få läsa dag ut och dag in. Till dess att han flyttar, eller till dess att säsongen drar igång och den unge spanjoren finns kvar i truppen. jag väljer att tro absolut ingenting just nu.

Med eller utan Fabregas i truppen, mittfältsförstärkning behövs. Det är därför namn efter annat placeras i Arsenal. Av påhittiga supportrar, journalister som agenter. Don't Belive the Hype!

Av alla namn som flimrar förbki på RRS-feeden, Gabriel Obertan (som inte är så hemskt defensiv, snarare riktigt offensiv), Clement Chantome , Christian Gentner, Mathieu Coutadeur, med flera, med flera -unga talanger, alla under 25 år.

Men bland alla namn som strömmar in i FeedReader från media, foroum och bloggar worldwide, så finns det ETT rykte jag fastnat för. Inte för att jag för en sekund tror på det.

Utan för att det synes vara en skön spelartyp som helt saknas i dagens Arsenals. har saknats sedan Vieiras tid i klubben. Ett råskinn. en hårding. En spelare som aldrig är skadad, aldrig nöter bänk. En tuffing. En hänförare. En kämpe. Det finns en sådan lirare i Olympique Marseille. Namnet: Lorik Cana.
Jag svettas lätt vid blotta tanken på att behöva se en sådan lirare i en konkurrerande klubb. I ett Manchester United...

Men tillsvidare är denne lirare något att bara se och njuta av. Detta skrivet även om "alla" fotbollsspelare blir världsstjärnor på Youtube, och även om han så aldrig lär hamna i norra London.

Enjoy!

1 kommentar:

Janne P sa...

Håller helt med angående Lorik Cana. En spelartyp Arsenal verkligen saknar idag. Imponerande spelarstatistik. Aldrig skadad. Dessutom lagkapten i ett europeiskt storlag. Hemska tanke att se en sådan efteträda Giggs...