söndag 14 juni 2009

Fortsatt tystnad från kanonernas land

Arsjavin är nöjd med sin lön, Rosicky får ett år till, och ny chans att bevisa att han kan hantera fotboll lika väl som rehabilitering, Fabregas lovar att inte "göra en Ronaldo" och flytta till Spanien, kontraktssamtal inleds med Robin van Persie i veckan och Fabianski har i veckan kritat på nytt.
Det har hänt en del den gångna kylslagna vecka, men ändå, tämligen tyst från kanonernas land.

Vecknas stora fotbollshändelse var inte att Sverige lyckades slå Malta i VM-kvalet med 4-0, utan att Manchester United cashar in EN MILJARD kronor på Ronaldo. Det är sannslösa pengar och jag är övertygad om sanningsahlterna i raporteringen om att Sir Alex haft detta i bakfickan en längre tid. Just nu känns det nästan mer "spännande"att se vilka spelare (pluralis) som kommer att köpas in som ersättare hos de röda djävlarna. De har ju sannerligen pengar att handla för.

Där ligger Arsenal "liiiitet risigare" till vad gäller storlek på börs och penningpung. Förslag om utrensning och försäljning av flera spelare som Adebayor, Eboue och Djourou förespråkas i media, och haussas nu ytterligare på diverse bloggar och i fotbollsforum fulla av Arsenasupporters.

Svårt att ta ställning till när man inte vet
a) vilka pengar det skulle kunna ge, samt
b) vad alternativen skulle kunna heta.

En spelare som sannolikt kommer att säljas, men inte ge några astronomiska summor är Phillipe Senderos. AC Milan vill inte lösa "den utlånade" backen för en summa runt 6-7 miljoner pund, och Senderos vill inte tillbaka till Arsenal.

Kolo Touré till Manchester City? Gallas till Italien (Juventus) Frågorna är återigen uppe i pressen och skvalpar. Recycling återigen, som sagt, det ÄR tyst just nu från kanonernas land.

Kanske blir Ajax centrale mittbnack Thomas Vermaelen klar i veckan. Kanske inte. Han uppges förövrigt vara på semester på Mauritius just nu, alltså ett stycke från London.

Det som sker på transferfronten sker - även i år - bland de yngre. För dagliga uppdatering följs världes bästa Arsenalblogg med ständigt eget som uppdaterat material:
http://youngguns.wordpress.com/

Nytt utspel från Walcott att han helst vill spela som anfallare, inte som yttermittfältare. Mycket intresant! Vad säger (hur tänker) Wenger? Har tidigare föreslagit Walcott och Arsjavin på topp i ett 4-4-2 uppställ. Kan funka om Rosicky är åter på kanten. Inväntar så fortfarande den starka kraften på mittfältet och drömmer fortfarande om Lorik Cana. Vissa rykten bara fastnar hjärnan för - oavsett hur orealistiska de än må vara...
(ska understrykas: om denne bulldoozer-man har det inte skrivits mycket, ens som rykte)

På med vinterjackan - det är svensk sommar och midsommarafton nalkas.
Den "firas" för egen del i trakten av medelhavet.

Och nu bara tre arbetsdagar kvar till årets semester.

Inga kommentarer: