söndag 18 oktober 2009

Ballon d'Or 2009, Cana och goda resultat


Så har den franska tidskriften France Football offentliggjort namnen på de nominerade till den årliag prestigeutmärklsen, fotbollens riktiga finpris, Ballon d'Or, eller guldbollen.

Bland spelarna som särskilt utmärkt sig det gångna året finns tvås pelare med klubbadress Arsenal:
Fransesc Fabregas och Andrej Arsjavin.
Hedersamt att ta plats på den listan.

Men konkurrensen är självklart stentuff, och sannolikheten är nog stor att vinnaren kommer att koras från de spanska mästarna, tillika vinnare av Champions League. Detta är inget spelbolag men om här skulle sättas odds så vore de riktigt låga på en viss Lionel Messi .

Listan i sin helhet här:
http://bit.ly/Rp1SV

* * *
Fortfarande oklart hur omfattande Theo Walcotts knäskada är efter mötet med Birminghams Ridgewell. En magnetröntgen har genomförts under dagen. Wenger tror att det hela handlar om en "vanlig smäll", men kan ännnu inte utesluta tyngre skada på något ligament.

Osannolikt att på senaste tiden så otursdrabbade Walcott åker över kanalen i veckan för att spela mot AZ Alkmaar i Champions League.

* * *
Måste bara skriva det som inte tecknades ned här igår:
Song!
Vilken skön match han gjorde. Vill se mer av den defensive dirigenten på ett sådant humör. Vem fyller hans plats under de afrikanska mästerskapen? Denilson...?

* * *
Många "förstå-sig-påare" visste att att avfärda den albanske mittfältshårdingen Lorik Cana. Ryktad till Arsenal, men gick till Sunderland. Därmed också bevisat att "han inget var att ha" tyckte vissa. Kankse läge att tänka om?

Sunderland går som aldrig förr, och Sunderlands fans har hittat en ny hjälte i Cana...


* * *
Flera resultat att nicka gott åt efter denna helg. Manchester City spelade kryss och 1-1 borta mot Wigan under söndagskvällen. Adebayor byttes ut i 75:e minuten. Mållös. Jag har hela tiden misstänktatt han skulle hitta tillbaka till sin gamla kända form igen...

* * *
Apropå Manchester City. Klubbens senaste beslut är att förbjuda vissa fotografer att rikta objektiven mot motståndarklacken. Orsaken till beslutet är att omvärlden inte ska få se vilka reaktioner som inträffar när Citys spelare gör provocerande målgester framför gästerna.

Citys ledning ägnar sig åt censur. Är det ägarna från det tveksamma stastskicket i Abu Dhabi som bidragit med litet "nytt tänkande" till klubbledningen?


* * *
Brukar sällan ägna detta forum för andra sporter, eller andra lag. Men att gamla klassiska stora lilla Åtvidabergs FF är åter i Allsvenskan. Det är... Stort. Tjugosju år av tålamod.
Detta innebär nu inte att jag hänger på mig blåvit halsduk ikväll, men från hjärtat:

Grattis "Bruket" !

Stort i tider där sportslig framgång bäst stavas "mest pengar" och "fetast resurser"

Inga kommentarer: