lördag 10 oktober 2009

Bendtner, Bissen och VM vs en Engelsk Cup

Just ikväll hade Bendtner gärna fått vara helusel. Kass. Nu tyckte jag att Danmark defacto på det hela var det sämre laget på Parken i Köpenhamn. Likt förbannat vann de på sin "borg".
Och just Bendtner , som fick spela kant, till Jacob Poulsen och en konstig studs. Isaksson tidigt ned. Bendntyer gjorde en godkämd insats. Jag var ändå glad över att den gänglige dansken en kväll som denna har en förmåga att överarbeta en del avslut så att de rinner ut till...ingenting.
Men målgivande pass och:
1-0 Danmark och seger.
1-0 Danmark och Bye-Bye svenska VM drömmar i Sydafrika 2010.

Låt mig med kraft nu fastsälla att det inte var på Parken i Köpenhamn, Danmark som Sverige förlorade en plats i världsmästerskapen i "världes största" lagidrott.
Utan plats till ett mästerskap som bara spelas var fjärde år. Vi får inte vara med. Och det beror på, ett snällt uttryckt, halvtaffligt kvasleplande sedan fjolåret som placerade Sverige på sin rättmätiga plats i tabellen.

Apropå gamla Arsenalspelare, så: Sebastian "Bissen" Larsson, sedan två år i Birmingham, var en riktig injektion i matchen. Gillar killen.

Att han inte fick chansen tidigare var ytterligare ett av detta kvals otaliga frågetecken som reser sig i skallen såhär inpå faktumet. Och nu är sagan slut, Lagerbäck. Tack och godnatt!

Det blev trots allt en rad mästerskap. Men det har varit sömningt sedan Sveriges urbleka insats i EM 2008.

Påpekas bör på en plats som denna (skulle i ofs kunna dra någon spaltmil tecken om VM-kvalet i allmänhet och VM-fotboll i synnerhet):

Här firas trots allt (sjukt nog?) hellre en FA-Cup titel för Ther Gunners än ett svenskt gruppspel och ett sorgligt goodbye efter tre matcher i Sydafrika.
Sju gånger i veckan. Tjugofyra timmar om dygnet.

Inga kommentarer: