söndag 11 april 2010

Tappet

Hatten av för Blackburn som lyckades sno Manchester United på två poäng i under söndagen i ett mållöst ligamöte. Vi vänder, vrider och spekulerar kring varje matchminut som återstår av säsongen nu. Detta tapp hade jag nog inte räknat med. Men vad är det värt ur ett snävt perspektiv för Gunners, om man inte lyckas ta full pott i det stundande Londonderbyt på "The Lane" ?
Kniven på strupen. Hela tiden.

* * *
Såg West Ham ta sina första hemmapoäng på länge mot Sunderland på Upton Park. Goda vänner var på matchen och såg sitt lag ta tre viktiga poäng. Hoppas själv Hammers klarar nytt kontrakt. Premier League skulle vara litet fattigare utan Londongrannen västeröver.

Laget hade verkligen inte domaren med sig. Det är onekligen litet enögt att hävda att det alltid är Arsenal som råkar illa ut.

Men vilket mittfältsspel. Riktigt risigt från båda håll. Stundtals taffligt.

* * *
Lördagen avslutades med Den i förväg så sönderhajpade matchen kring den Spanska ligatiteln. Inte heller det någon spelmässig stormatch. Barcelona slog Real Madrid i deras hemmafästning tämligen enkelt. Real,och miljardförvärvet "Cristina" skapade inga riktiga farligheter i en match som domaren lyckades blåsa sönder. Barcelona spelade som ett lag och Real som ett gäng individer.

Det finns inte så mycket nytt att tillägga kring spelare som Messi och Xavi. De låter spelet sköta snacket. Men de borde hålla sig för goda för att stundtals trilla likt käglor.

* * *
Rafa Benitez kräver 60 miljoner fräscha pund att handla för i sommar. Detta samtidigt som Liverpool håller på att gå under av skulder i mångmiljardklassen. Hicks och Gilette verkar villiga att sälja av hela klubben. Vem blir näste Shejk att köpa sig en engelsk leksak i en anrik klubb?

0-0 mot Fulham idag, och jag förstår att Benitez vill shopa. Frågan är om han ens är kvar i England till försommaren?



Inga kommentarer: