onsdag 14 april 2010

Ett trendbrott att ogilla


Förlust med 2-1 hos hönsen på The Lane. Fy fan! Första ligaförlusten mot spurs på 11 år. En fin svit bruten, knäckt likt Ramseys ben, mot grannpacket.
Ett trendbrott att trycka på "ogilla knappen" för, samtidigt som vi nu högt och definitivt kan säga "over and out" för även denna säsong.

En säsong där nu inget längre finns att vinna för The Gunners som laddat inför kvällens derby med riktigt blött och surt krut.

Det var utnötta och synligen slitna kanoner som uppenbarligen inte hade någon kraft eller fart kvar i ben eller huvud. Att tidigt i matchen få ytterligare en skada på Vermaelen signalerade mest bara om ett elakt grin kring hur kvällen skulle sluta.

Att gå runt på nya startelvor med en ständig sjuktuga har sitt pris. Tyvärr blottades allt i detta "avgörande derby" mot just ärkerivalen. Detta i något som under stora delar av matchen liknade en mindre kollektiv kollaps.
Jag skulle i detta upprörda tillstånd lätt kunna excersera i sågningar av enskilda spelare från min slitna bekväma fåtölj. Men jag nöjer mig med en stilla, stilla önskan om att Almunia och Silvestre må ha gjort sitt i rött och vitt när säsongen slår igen.

Även om hönorna höll i taktpinnen så var det upprepade enkla idiotmistag som bjöds bort av Arsenal. Det smärtade att se hur avsaknaden av ett lagspel gav de vita oceaner av utrymmen, eller hur diverse individuella utflykter resulterade i återkommande "ingenting".

Man skule kunna klia bort litet navelludd och drömma OM hur det KUNDE ha blivit denna säsong när van Persie så äntligen äntrade planen och gjorde comeback. För lötsligt glimrade små strålar av ljus. Men tyvärr inte så att det räckte för kvällen eller säsongen.
Den typen av drömmar, de som bygger på diverse "OM" och "MEN" , får tillhöra spurssuporterns vardag även fortsättningsvis. Den avser jag inte att anamma eller adoptera till eget sinne.

Med litet galghumor får man nu tänka sig hur de utsvultna som komplexfyllda grannarna nu går man ur huse för att få köpa matchen på DVD. Den får titeln "Glorious Derby League Victories In North London" och innehåller en match.
Kvällens.

Sist det begav sig var VHS på modet. Sannolikt släpps den även på Blu-Ray och USB.

* * *
Vi vet att Canal Plus är i fritt (för)fall sedan TV4 köpte upp dem. Och de vet att de inte kommer att sända så mycket mer av Premier League under översådlig tid. Är det ändå acceptabelt mot den ännu betalande, men snart lämnande abonnenten, att dra igång detta Londonderby sju minuter in i match?

Inga kommentarer: