söndag 4 april 2010

Bendtner årets Påskhare!

Det såg ut som en repris av onsdagskvällens Champions Leaguemöte på Emiraten under Påskafton. Fast denna gång var det Arcelona som var Barcelona, och Wolves som var Arsenal.

Trots att (dessa eviga) skador fått Wenger att möblera om i truppen rejält jämfört med onsdagen så tog Arsenal kommandot, höll bollen och passade runt. 65-35 i bollinnehav mot slutet av första halvlek men 0-0 på resultattavlan.

Det tog för övrigt Wolverhampton tjugofem minuter att få in en spelare i Arsenals straffområde. Sagna försökte, Song försökte, Walcott försökte, Eduardo försökte, Rosicky försökte, men amerikanen Marcus Hahnemann var fullkomomligt omutlig som Wolves burväktare. Samtidigt var avsluten inte av de mer precisa slagen.

Riktiga farligheten kom i slutet av första halvlek när Wolves fick sin första hörna, skruvade den hårt mot närmsta kryss, men här var Almunia vaken.

I andra halvlek fortsatte trummandet mot Wolves mål, men varefter matchuret tickade så syntes att även frustrationen växte. Inte minst hos Wenger som fick citronminen. Spelare som skulle sparas till den spanska returen byttes in efter hand; Bendnter, Nasri och Carlos Vela.

Och det var först med Nasri på planen som spelet fick ytterligare flyt. Men inte blev det mål...

Det såg ut att bli en mörk påskafton.
Att Chelsea (förvisso felaktigt på ett offsidemål av Drogba) slagit Manchester United på deras hemmaplan gjorde inte spänningen mindre, inte heller behovet mindre av en trepoängare för Arsenal.

De sista tjugo minuterna fick Arsenal dessutom spela en man mer sedan Karl Henry fått rött kort för en ful stämpling av Rosicky. Men Wolves häll tätt.

Det var först fyra minuter in på stopptid som Påskharen dök upp med sitt välfyllda ägg av tre sköna poäng. Och Påskharen kom i Bendnters gestalt. Den unge danske fick huvudet på en kross av Sagna och Arsenal lyckades rädda påsken, ligaspänning och litet av äran för dagen.

Rättvist? Ja, definitivt.
Men varför så svårt att göra mål?

Walcott startade vasst, lyft av onsdagen (?) men tappade i andra. sagna gjorde en lysande match, liksom Rosicky. Men det lyfte först med Nasris intåg. Eduardo tycks tyvärr vara så lånt under isen som bara kan vara möjligt. Litet speltid har väl knappast ökat självförtroendet.

Nu är det täta drabbningar - och dags att ladda om mot Cl.
Vinna eller försvinna.

* * *
Skvallertabloiderna drar med Påskhelgen igång nya rykten om Fabregas sommarflytt till Barcelona. Den historien kommer nu varannan vecka.
Samma tabloider hävdar att Marouane Chamakh, Bordeaux ÄR klar för Arsenal.


man kan välja att tro på det ena, inte det andra, både och, eller ingetdera.

* * *
Håll Påsken Röd & Glad!

Inga kommentarer: