onsdag 5 maj 2010

Spåkulan ljuger inte?

Det är ett obehag i form av fysiskt illamående som tilltar efter onsdagskvällen. Scenariot om Arsenal som fjärdeplacerade i ligan, som det kvalande laget till Champions League känns långt ifrån som någon utopi. Lagets likgiltiga som bleka insats mot Blackburn sitter fortfarande etsat hårt i hjärnbarken.

Det är inte optimisten som ockuperat sinnet.

Manchester Citeh, den miljardsatsande klubben, mäktade inte ta något poäng mot Spurs på hemmaplanen. Det är illa nog. Jag känner ingen större emapti för Mancini, för Adebayor eller Bellamy. Dock inte heller för Kolo Touré eller en gammal "hjälte" som Patrick Vieira.

Manchester C lär köpa mer, fler och nytt, rusta likt en paranoid supermakt inför kommande säsong. De lär se till att bidraga med att sätta den sjuka fotbollsekonomin och dess transfermarknad mot nya hsitoriska vansinnesrekord.

Vad jag ser nu är vad jag skrev för en månad sedan. Värsta tänkbara scenario. Arsenal som ligafyra. Arsenal som blir laget som får kvala sig till Champions League.

Smaka på den. Arsenal efter Tottenham. Rulla runt den i munnen. Det smakar skit.

Läste av något riktigt pucko, en Arsenalsupporter, som uttryckte sitt önskemål det vore en välgärning om Gunners kom efter Spurs!

Det skulle vara den enda "medicin" som skulle få styrelse, Wenger, spelare, supportrar, gud och hans moster, med flera, att "vakna till". Det mest befängda resonemang jag slösat energi och tid att läsa.

Det finns inte, kommer aldrig att finnas, på den mentala kompassen att sluta BAKOM eller EFTER spurs.

Så, det kryper i skallen. Optimisten tänker att "ett kryss räcker" på söndag, eller "vi avslutar med vinst". Det finns inget av det vi sett under en månads tid som talar för att ett skadedrabbat, mentalt slutkört som håglöst Arsenal plöstligt kliver in och spelar brallorna av ett Fulham, som förvisso tappade poäng ikväll.

Det finns tyvärr däremot mycket som talar för att spurs nu så uppblåsta av självförtroende attde avslutar, som om de vore gående på vatten, med full pott. Ligaresultatet kan man då räkna på. (Vem som sedan tar hem själva ligaguldet är nu fullkomligt egalt)

Må min über-pessimism slå fel.
Må spåkulan ljuga.

Inga kommentarer: