söndag 9 maj 2010

Tredjeplatsen säkrades när säsongen tog slut

Phu! Nu är det slut.

Tredjeplatsen säkrades när säsongen tog slut. Ett reservbetonat Fulham gästade ett ovanligt folktomt Ashburton Grove när tredje- respektive fjärderplaceringen skulle iordningställas i Barclays Premier League säsongen 2009/10 och detta i dess sista omgång.

Viss (an)spänning då platsen som garanterar spel i Champions League, mot platsen som bjuder kvalspel till spel i CL, nu slutligen stod mellan ärkeivalerna i norra London. Ett fomsvagt och skadedrabbat Arsenal mot ett formstarkt Spurs.

Nu blev det 4-0 för Gunners och tre poäng. Detta medan Spurs avslutade med en förlust. 4-2, borta borta mot Burnley. Och Chelsea fick lyfta bucklan som ligasegrare efter att fullkomligft ha pulveriserat Wigan hemma på Stamford Bridge med 8-0. Jobbigt? Jo. Men fan vet om inte ännu ett år med Man Utd som ligasegrare hade varit än mer svårsmält.

Vi sumerar, topp fyra 2009/10:

1. Chelsea 38, 27-5-6: 103-32, 86 poäng

2. Man United 38, 27-4-7: 86-28, 85 poäng
3. Arsenal 38, 23-6-9: 83-41, 75 poäng

4. Spuds 38, 21-7-10: 67-41, 70 poäng

Här kan så ändlösa analyser följa. Men tabellen ljuger inte (klyschvarning på den meningen). Chelsea står som vinnare med ett imponerande målfacit denna säsong, +100. Dett oavsett vad man nu må tycka om dem.

Arsenal står för ett närmast "bedrövligt" facit vad gäller insläppta mål jämfört med konkurenterna, topp två, ovanför.

Den trista formsvackan i april betade också bort viktiga poäng. Men det är ingen nyhet, så stopp om sifrorna där. I alla fall för kvällen.

* * *
Många gjorde sannolikt sin sista match på Emiraten liksom i Arsenaltröjan denna söndag. Silvestre ut. Förhoppningvis även Fabianski, som är så osäker, nervös och darrig att han sänder nervösa panikvibbar rätt ut via genom TV-rutan. Tyvärr tror jag att han blir kvar. Hoppas jag har fel.

Carlos Vela är ytterst tveksam om vi får se mer av i Arsenal. Efter en fullkomligt uppgiven som blek insats mot Blackburn, så avsluatdae den unge Mexikanen (som ryktas till Spanien) med sitt första ligamål för säsongen. En iskalla lobb. Symbolik i det?

Sista målert för säsongen. Punkten för matchen. kanske det enda han kom att producera i ligan innan han försvinner?

Sedan finns det de man verkligen hoppas får bli kvar, och klara ett VM utan skador. Jag tänker främst på Robin van Persie som trots ett mål i avlsutningsmatchen, inte hade något riktigt flyt.

Av de man vill se mer av - om de blir kvar - är bland andra Arsjavin, som också hamande i målprotokollet, men som kan så mycket mer vill jag inbilla mig.

Nåväl, Silly Season har redan börjat med full kraft. Jag har sällan sett så mycket rykten och påståenden som senaste månaden. Vi lär väl bli svaren varse kommande månader.

Säsongen avslutas med ännu ett (återkommande) Fabregas-relaterat rykte, Detta om att Yaya Touré skulle komma från Barcelona vilket "egentligen" skulle "innebära" att Fabregas är redo att sticka till Barcas mittfält...

* * *
Så blev det
St Totteringham's Day!
På sista dagen.
Sorteras under:
Bättre sent än aldrig.


* * *
Och det blev också sista ligamatchen med Canal Plus
. För en parabolägare blir det meck, plock och krångel med dubbla abonnemang och nya boxar. Inget kul. Inte alls. Men vad att förvänta sig när dyngkanalen TV4 köpt upp Canal Plus?
De räknar med att gå runt på La Liga och den mediokra allsvenskan.
Lycka till...

* * *
Gunners!

Inga kommentarer: