torsdag 13 november 2008

Gunning in brief


Efter lördagens underbara, spelglada, resultatmädssigt nödvändiga som nervkittlande match mot Manchester United så har veckan bjudit fullt upp för den som följer fotbollen med Engelska ögon.

Ligacup och ny succé för ett i snitt 19-årigt Young Guns som slog ut Wigans ordinarie PL-lag. Stort. Särskilt roligt i sammanhanget: personlige favoriten Jay Simpson stod för två av målen när Wigan avfärdades från "Kalle Anka-cupen" med 3-0.

Kommer Arsenal att möta Spurs nu i kvartsfinalen?
Tottenham, regerande cupmästare, som slog ut ett viljelöst Liverpool med 4-2 under onsdagskvällen. Om så, det finns litet revansch att ta efter 5-1 på "The Lane". Segern som var större än själva cupfinalen för grannarna.

Chelsea är inte med längre. Något som fick alls vår älsklingsspelare, Didier Drogba, att håna publiken hemma på Stamford Bridge efter att laget förlorat mot Burnley, till vardags femma i The Championship. Det går att slå Chelsea på deras sunkiga betongkloss till arena. Något att lägga på minnet...

* * *
Damfotbollsintresset är inte överdrivet högt här. Det blev flitigt med smörj för Vic Akers damer på konstgräset i norr, och i år blir det ingen final i damernas UEFA-cup.

* * *
Goda nyheter: Eduardo Da Silva uppges från flera håll vara redo för att börja riktig träning igen.
Sämre nyheter (?): Tomas Rosicky har genomgått opeation i Tyskland och ska nu vårda sig fram till...eh...2010?
Ärligt talat. Det är synd om den mannen. Peace!
* * *
Att transferfönstret snart öppnar igen har märkts i veckan. Nu börjar "the game of namedropping". Mest snack har det varit om en affär som hävdats redan vara klar, 20-årige brassen och forwarden Lenny Fernandes Coelho kommer till Arsenal i januari från Palmeiras. Prislapp runt £3 miljoner. Sedan ska Lenny lånas ut på stört. Låt se, låt se...

* * *
Gallas, Silvestre, Nasri, Clichy och Sagna. Fem fransmän i Arsenal som alla blivit uttagna till franskt landslagspel i vänskapslandskamp mot Uruguay kommande vecka. Kan vi slippa onödiga skador, tack?
Les Blues är ändå inte vad det skule kunna vara med astro- och spåmannen Raymond Domenech vid rodret.

* * *
Aston Villa. Comming up.
I'll be back.

Inga kommentarer: