tisdag 25 november 2008

CL-avancemang efter 267 mållösa minuter

Efter 267 minuters spel utan målproduktion lyckades inbytte Bendtner ta Arsenal vidare i CL efter 1-0 på Emiraten mot Dynamo Kiev. En underlig match, där bollinehavet var Arsenals, liksom hörnorna, men där Dynamo Kiev hade de två riktigt farliga målchanserna.

Med en skadelista lika lång som ett marathonlopp fick Wenger använda delar av The Young Guns molt internationellt motstånd. Kul att se Vela, som har boll i blodet, men som dock var alldeles för osjälvisk/osäker när avslut bjöds. Fabregas -nyutnämnde lagkaptenen gjorde ett av sina bättre framträdanden på mycket länge i denna märkligt chanslösa match.

Vad Song gjorde på planen, och i Arsenaltröja förblir kvällens gåta. Han är nog inte riktigt den lösningen som efterlyses. Men inget gnäll ikväll. Det skulle kunna bli plenty åt många. Segern var förbannat viktig. Ännu en torsk och ett eventuellt avgörande möte i Lissabon hade inte varit att föredra.

Så åter ligan och Chelseamöte härnäst. Det finns inget av kvällens match som får mig att ens drömma om poäng där. Just det. Inga negga vibbar nu.

Wilshere fick också spela litet. Killen är Rock'n'Boll. Ramsey också. Men han försvann tyvärr varefter matchuret tickade på. Vi avrundar så. Over and out.

Inga kommentarer: