lördag 21 februari 2009

Boring, boring, No scoring!

Premier League omgång 26
Arsenal: 0
Sunderland: 0

Så var ligasapelet åter igång. Och det av många efterlängtade nyförvärvet, Arjsavin, fick göra debut i ny laget, på hemmaplanen mot mittenlaget Sunderland.

Ryssen, som inte har mycket av färskvaran match i kroppen gjorde en riktigt godkänd första halvlek. Han visade snabbt upp sitt register med såväl vänsterfot som högerfot. "Om inte om" nu fanns så kunde denna 27-åring frälst publiken som laget med 1-0 redan i 6:e minuten. Nu skillde tyvärr decimeterna utanför höger stolpe på ett kraftfullt skott.

Det finns i övrigt inte så mycket (alternativt: det finns oändligt mycket) att skriva om denna närmast tragiska lördagstillställning. När Sunderland i andra halvlek drog sig tillbaka till egen planhalva hamnade Arsenal återigen i en välkänd gegga av seg ineffektivitet och föll in i sitt numera ökänt omständliga "gurkburksspel".

Det smärtar. Det är inte kul i hjärtat, inte i själen, och absolt inte kul att se.
Såhär "boring-boring" (no scoring) och uddlöst har inte Arsenal spelat sedan tidigt -90 tal. Ligaspelet har blivit ett enda stort "gäsp" och man börjar konspiratoriskt fundera på om flera individer i laget redan mentalt är på väg bort från klubben och därmed redan i helt andra tankar. Tankar om nya feta kontrakt, om nya klubbadresser och nya klubbmärken att kyssa...

Carlos Vela fick chansen efter att den matchovane Arsjavin lunkat ut i 62:e minuten. Tyvärr gjorde Vela en riktigt usel insats. Usel då han lyckades brände två relativt öppna lägen. Nu lastas inte ännu en tam, sömning och mållös kryssmatch en ung mexikan som får spela som ihoppare.

Hela laget - som Wenger - är delaktiga i bristen på kreativa spelidéer som offensiva alternativ utöver lallandet runt motståndarnas straffområde, som alla vet att laget kör.

Usch, och fy fuck!
När det nu inte var cupspel mot ett lag i ligan under, så blev det bara slött och dött. Framåt, bakåt som på mitten. Det finns ingen i laget som kan vara stolt idag. Om de nu ens bryr sig?

Everton slår Newcastle borta imorgon.
Jag tror det. De kryper närmare...
Arsenal sexa i år?


Inga kommentarer: