söndag 22 februari 2009

Fabregas åter när det är över

Söndagen bjuder snöväder utanför det egna huset. Bra tajming när sportlovet är slut för barnen i den här staden. Fabregas vet samma dag att berätta när han räknar med att vara åter i spel. Lördagen den 4:e april i ligans hemmamöte mot Manchester City, laget som spöade Arsenal med 3-0 i november.

I vilken form, mängd och omfattning man får se Fabregas av det som återstår av den här säsongen är oklart. Vad som är tämligen klart redan söndagen den 22:e februari, är att när Fabregas kommer åter, så är det mesta över!

Arsenal lär åka ur Champions League mot Roma. Vad ska man sätta emot när man inte längre kan göra mål på Tottenham eller Sunderland?
När det krävs omspel efter ett mållöst cupmöte mot Cardiff?
Vem ska plöstligt kliva fram och göra målen?
Hur ska bollen passas framåt när sidledsfotboll är mittfältets spelfilosofi numera?


Kanske kan Fabgregas vara behjälplig i FA-Cupen, om laget nu tar sig förbi Burnley. Det är ingen självklarhet. Burnley har spelat ur favoriter förr. I övrigt vet jag inte om Arsenals nuvarande sepel och form gör dem till storfavoriter.

Wenger är nu tvingad att satsa fullhjärtat på denna cup. En finalplats på Wembley, rätt motivation, och resultat där, och det kan vara garanten som får Robin Van Persie, Theo Walcott och inte minst Fabregas själv, att möjligtvis vilja stanna kvar. Även om hösten sedan endast bjuder spel i UEFA-cupen.

Kalmar FF - Arsenal, någon?

Inga kommentarer: